این پلو یکی از لذیذ ترین پلوهایی هست که دردنیا وجود دارد ،(من به شخصه این پلو رو در کشور ترکیه خوردم وخیلی خوشم اومده) وبرای همین تصمیم گرفتم برای شما عزیزان هم دستور پختش رو بگذارم.البته سبزیجات این پلو میتونه با توجه به ذائقه هرکس متفاوت ویا کم وزیاد باشد.
مواد لازم برای تهیه دمی سبزیجات
برای ۵-۴ نفر
بال مرغ (کتف) | ۳۰ عدد |
روغن | ۱/۳ پیمانه |
نمک | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق سوپخوری |
برنج | ۳پیمانه |
پیاز، خرد شده | ۱و۱/۲ پیمانه |
آب مرغ | ۵پیمانه |
قارچ | ۲۵۰ گرم |
کره | ۱/۳ پیمانه |
آبلیمو | ۲ قاشق سوپخوری |
فلفل دلمه ای ، سبز وقرمز ، خرد شده | ۱پیمانه |
کنسرو نخود فرنگی | ۱/۲ پیمانه |
کنسرو ذرت | ۱/۲ پیمانه |
طرز پخت دمی سبزیجات
- پوست کتف های مرغ را جدا کنید وبشویید.کتف های مرغ را از ۴ ساعت قبل ،داخل ۲ قاشق سوپخوری روغن مایع،۱/۲ قاشق مربا خوری نمک و ۱قاشق سوپخوری زعفران دم کرده بخوابانید ودر یخچال بگذارید.
- برنج را از ۳۰ دقیقه قبل بشویید وبا ۴ پیمانه آب و۳ قاشق سوپخوری نمک خیس کنید .
- ۱پیمانه از پیاز را با ۳ قاشق سوپخوری روغن در قابلمه متوسط تفت دهید تا طلایی شود.برنج(بدون آب)را بیافزایید و۲ دقیقه همراه پیاز روی حرارت ملایم تفت دهید.
- آب مرغ وزعفران دم کرده را داخل برنج بریزید وحرارت را متوسط کنید تا جوش بیاید .
- آب برنج را بچشید ودر صورت نیاز ،کمی نمک اضافه کنید وبگذارید بجوشد تا آب برنج تمام شود.حرارت را ملایم کنید ودرب قابلمه را ببندید .برنج را ۵۰-۴۰ دقیقه دم کنید.
- قارچ را بشویید وخرد کنید.
- داخل تابه ای ،۲ قاشق سوپخوری کره بریزید وروی حرارت گرم کنید .۱/۲ پیمانه پیاز را اضافه کرده تفت دهید تا طلایی شود.فلفل دلمه ای های خرد شده را نیز به پیاز بیافزایید وتفت دهید .قارچ وآبلیموترش را اضافه کرده و۱ دقیقه دیگر تفت دهید .
- تابه را از روی حرارت بردارید ونخود فرنگی وذرت را به مواد اضافه کنید.
- داخل تابه ای دیگر ۱ قاشق سوپخوری روغن بریزید وروی حرارت قرار دهید .کتف های مزه دار شده را ۵-۴ دقیقه در روغن تفت دهید تا پخته وطلایی شوند.سپس آنها را به مخلوط سبزیجات اضافه کنید.
- برنج را با سبزیجات ومرغ مخلوط کنید و در دیس بکشید .۳ قاشق سوپخوری کره آب کرده روی برنج بریزید وسرو کنید.
دمی میگو با سبزیجات
در دمی میگو،به جای مرغ از ۳۰۰ گرم میگو استفاده کنید .میگوی شسته وپاک کرده را با زعفران دم کرده ،روغن مایع ونمک مزه دار کنید .پس از یک ساعت میگو را با ۳-۲ قاشق سوپخوری روغن ،۳-۲ دقیقه تفت دهید .بعد ۱ قاشق سوپخوری پودر کاری به میگو بیافزایید وبه جای مرغ ،لابه لای دمی بریزید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com