کشمش انگور خشک شدهاست. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B است از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری میکند کشمش با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نامهای مختلفی در بازار به فروش میرسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود.
مواد لازم برای تهیه کشمش پلو
برای ۵-۴ نفر
برنج | ۴پیمانه |
سینه مرغ | ۱عدد(۷۰۰گرم) |
ران مرغ | ۲عدد(۵۰۰گرم) |
نمک | به میزان لازم |
پیاز،خرد شده | ۱پیمانه |
روغن | ۱/۲پیمانه |
زعفران دم کرده | ۳قاشق سوپخوری |
کشمش پلویی | ۱پیمانه |
قیسی زرد،درشت خرد شده | ۱پیمانه |
گردو،درشت خرد شده | ۱پیمانه |
کره | ۷۰گرم |
مراحل تهیه کشمش پلو
- برنج را از 2 ساعت قبل مطابق دستور ارایه شده در بخش پلوهاونکات کلی در پخت پلو ها خیس کنید.
- تکه های مرغ را بشویید و پوست آن را جدا کنید .سینه مرغ را چهار قسمت کرده و ران ماهیچه را از هم جدا کنید وبا نیمی از پیاز ، ۴پیمانه آب گرم ومقداری نمک در قابلمه متوسط روی حرارت بالا قرار دهید .کف روی مرغ را جمع کرده و درب قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد و آب آن کشیده شود .۱ قاشق سوپخوری زعفران دم کرده اضافه کنید ومرغ را از روی حرارت بردارید.
- کشمش را پاک کنید و بشویید و۵ دقیقه با آب گرم خیس کنید.
- بقیه پیاز را با ۳ قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود .کشمش،قیسی وگردو را بیافزایید و ۲ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید.
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد یا روی ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید وپنجره فر را پایین ترین طبقه قرار دهید .
- برنج را آبکش کنید .
- داخل قابلمه ، ۲ قاشق سوپخوری روغن بریزید و برای ته دیگ ، از نان ، سیب زمینی یا ماست استفاده کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید .درب قابلمه را ببندید و۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بخار کند.۲ قاشق سوپخوری زعفران دم کرده و۳ قاشق سوپخوری روغن داغ روی برنج بدهید .درب قابلمه را با کاغذ روغنی وفویل بپوشانید و آن را داخل فر بگذارید .بعد از ۱۰ دقیقه ، حرارت فر را روی پایین ترین درجه قرار دهید و برنج را ۵۰-۴۰دقیقه دم کنید(یا برنج را روی حرارت کاملاً ملایم به مدت ۱ ساعت دم کنید).
- هنگام سرو ، پلوی زعفرانی را جدا کنید .مقداری از پلو را در دیس بکشید وتکه های مرغ را روی برنج بچینید. بقیه پلو را با کشمش ، قیسی وگردو مخلوط کنید و روی مرغ بریزید و با برنج زعفرانی تزئین نمایید.کره آب کرده را روی برنج بدهید و سرو کنید.
نکات ویژه:
توجه داشته باشید که برای استفاده قیسی در برنج ، قیسی نرم انتخاب کنید ودر صورت سفت بودن قیسی ،آن را ۳-۲ساعت با آب گرم خیس کنید تا نرم شود.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com