خرما پلوی اهوازی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد لازم برای خرما پلو

  • خرما ۲۰۰ گرم
  • سینه مرغ ۵۰۰ گرم
  • برنج ۴ یا ۵ پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • زعفران به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • کره به میزان لازم
  • کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و بادام برای تزیین

.

طرز تهیه خرما پلو

مرحله اول: آماده سازی خرما

در این مرحله ابتدا خرما ها را از وسط، با دقت بدون اینکه خرما ها متلاشی شوند، برش بزنید و هسته آن ها را جدا کنید. سپس یک تابه متوسط بردارید و روی شعله متوسط گاز بگذارید. وقتی تابه خوب گرم شد مقداری کره داخل آن بریزید. پس از آب شدن کره، خرما ها را به آن اضافه کنید. خرما ها را خوب سرخ کنید تا پوست آن ها براق شود و در هنگام تزیین خرما پلو نمای زیبایی به آن بدهد.

مرحله دوم: آماده سازی برنج خرما پلو

یک کاسه متوسط بردارید و برنج را داخل آن بریزید، سپس آن را بشویید و چند ساعت، بسته به نوع برنج، بگذارید خیس بخورد. در همین زمان مقدار مناسبی نمک هم به برنج اضافه کنید تا طعم بگیرد. سپس در یک قابلمه متوسط مقدار مناسبی آب بریزید و روی شعله گاز بگذارید و پس از جوش آمدن آب، برنج را در آن بریزید و بعد از مدت زمان کافی، برنج را آبکش کنید و بپزید. پیشنهاد میکنم ته دیگ سیب زمینی بگذارید.

مرحله سوم: درست کردن مرغ

در این مرحله اگر از سینه مرغ استفاده می کنید، ابتدا آن را به قطعات هم اندازه برش بزنید. سپس یک تابه متوسط روی شعله گاز بگذارید، اجازه دهید تابه خوب داغ شود. بعد مقداری روغن یا کره داخل آن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس مرغ ها را به همراه مقدار مناسبی نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران داخل تابه بریزید و خوب تفت دهید تا مرغ ها طعم بگیرند و سرخ شوند. علاوه بر این، اگر تمایل داشتید می توانید از ران مرغ هم استفاده کنید که آن ها را هم جداگانه به همراه ادویه جات بپزید یا سرخ کنید. بعد از قدری سرخ شدن، شعله را کم کنید و درب تابه را به مدت 15-20 دقیقه ببندید تا مغز پخت شود. زمان دقیق پخت بستگی به سایز قطعات مرغ دارد.

مرحله چهارم: سرو خرما پلو

ظرف مناسب سرو غذا را بردارید و برنج را داخل آن بکشید. سپس با استفاده از خرما هایی که در مرحله اول تهیه کردید و مرغ ها روی آن را تزیین کنید. اگر دوست داشتید می توانید مقداری کشمش، زرشک، خلال پسته و بادام و پیاز داغ هم برای تزیین جذاب تر روی غذا اضافه کنید.

.

نکات کلیدی تهیه خرما پلو

– بهتر است در تهیه خرم پلو از خرما های درشت و سفت استفاده کنید. اگر تمایل داشتید می توانید از خرما های زرد رنگ در تهیه خرما پلو استفاده کنید.

– در مرحله خیس کردن برنج، در صورت تمایل می توانید، برنج را با شیر خیس کنید. سپس با شیر، کره و مقدار گلاب آن را بپزید تا عطری بی نظیر به غذا بدهد.

– شما می توانید، در صورت تمایل، به جای درست کردن خرما پلو با برنج ساده، با رشته پلو این غذا را سرو کنید.

– میتوانید مقداری پیاز خلالی هم با مرغ سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری پیدا کند.

– علاوه بر ادویه های استفاده شده در این دستور، از هر نوع ادویه ای که متناسب با ذائقه شما است مانند زیره یا دارچین می توانید استفاده کنید.

– خرما پلو را به جای گوشت مرغ می توانید با استفاده از گوشت گوسفندی هم درست کنید. برای این کار مقدار 500 گرم گوشت گوسفندی چرخ کرده را به همراه یک پیاز متوسط رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران در یک کاسه متوسط با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا مواد یک دست شوند. سپس یک تابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و اجاز دهید روغن خوب داغ شود. در همین زمان، از مخلوط گوشت به اندازه یک خرما بردارید و با دست به آن ها شکل دهید و بعد در روغن به خوبی سرخ کنید و موقع سرو خرما پلو، گوشت های سرخ شده را داخل خرما هایی که هسته آن ها را جدا کردید بگذارید.

– خرما پلو را با عدس هم می توانید درست کنید. برای این کار کافی است برنج را به صورت عدس پلو درست کنید و با خرما و گوشت روی آن را تزیین کنید.

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!