مواد لازم برای تهیه ترشی لیته با ادویه وسبزیجات
برای 2.8-2.6 کیلو گرم
بادنجان قلمی بزرگ | 1 کیلوگرم |
سرکه قرمز | 250 میلی لیتر |
آب | 1 پیمانه |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
زرد چوبه | 2 قاشق مربا خوری |
پودر خردل | 1/2 قاشق مربا خوری |
دارچین | 1 قاشق مربا خوری |
سیاه دانه | 1 قاشق سوپخوری |
سیر | 2 بوته (100 گرم) |
هویج، ریز خرد شده | 1پیمانه |
گل کلم ،خرد شده | 1پیمانه |
خیار قلمی با پوست خرد شده | 1پیمانه |
فلفل تند | 3-4 عدد |
سرکه سفید | 500 میلی لیتر |
آب | 500 میلی لیتر(2 پیمانه) |
نمک | 3 و1/2 قاشق سوپخوری |
مراحل تهیه ترشی لیته با ادویه و سبزیجات
- پوست بادنجان ها را بکنید ودرشت خرد کنید .سپس با یک پیمانه سرکه ،1 پیمانه آب،یک قاشق مربا خوری نمک و 1/2 قاشق مربا خوری زرد چوبه در قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا بپزد.پس از سرد شدن ، بادنجان ها را کمی فشار دهید تا آب آنها جدا شودسپس در چرخ گوشت ریخته و چرخ کنید (در حدود 3 پیمانه یا 650 گرم پوره بادنجان به دست می آید).
- بادنجان چرخ شده را در ظرفی بریزید و زرد چوبه ،پودر خردل ،دارچین و سیاه دانه را با آن مخلوط کنید.
- سیر ها را پوست کنده و نیمی از آنها را خرد کنید .
- هویج ،سیر خرد شده ،گل کلم و خیار را به بادنجان اضافه کرده ،مخلوط کنید .حبه های سیر وفلفل تند درسته را نیز بیافزایید.
- سرکه و آب را مخلوط کرده ، نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.
- سرکه و آب را به تدریج به بادنجان ها و سبزیجات اضافه کنید تا به غلظت ماست برسد.همه مواد را در شیشه ریخته ودرب آن را ببندید.
- ترشی را به مدت 3 روز بیرون از یخچال و 15 روز داخل یخچال قرار دهید تا آماده شود.
نکات ویژه
در صورت استفاده از سرکه سفید ، 250 میلی لیتر سرکه سفید و 500 میلی لیتر آب اضافه کنید . توجه داشته باشید ، آب و سرکه را به تدریج به مواد اضافه کنید .در صورت کم بودن مایعات ، دوباره مقداری آب را با نمک مخلوط کرده ، بیافزایید ودر صورت زیاد بودن مایعات ، از همه آب و سرکه استفاده نکنید.توجه داشته باشید ، ریز و درشتی بادنجان ها و حجم سبزیجات در تعیین اندازه مایعات نقش اساسی دارد.
پیشنهاد سر آشپز
در صورت دلخواه ، می توانید بادنجان ها را با پوست ، کبابی کرده و پوست آن را بگیرید و چرخ کنید .در صورت دلخواه ، به ترشی ، 3-2 عدد کالک خرد شده اضافه کنید.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com