انواع ترشی با طعم ترش، تند، شیرین و ملس اشتها آورهای بسیار مناسبی در کنار غذاها هستند وسرو آنها با غذاهای پر چرب و سنگین به هضم این غذا ها کمک می کند.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته با سبزیجات
برای3-2.9 کیلوگرم
بادنجان | 1 کیلو گرم |
سرکه قرمز | 250 میلی لیتر |
زرد چوبه | 1 قاشق سوپخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق سوپخوری |
دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
پودر خردل | 1/2 قاشق مرباخوری |
سیاه دانه | 1 قاشق سوپخوری |
سیر | 3-4 حبه |
سبزی، خرد شده(گشنیز خرد شده 70 گرم، جعفری وشبت خرد شده 160گرم، ترخون و مرزه خرد شده 100گرم) | 300-350 گرم |
فلفل تند کوچک | 3-4 عدد |
سرکه سفید | 750 میلی لیتر |
آب | 500 میلی لیتر(2 پیمانه) |
نمک | 4 قاشق سوپخوری |
مراحل تهیه ترشی لیته با سبزیجات
- بادنجان ها را پوست بکنید و خرد کنید.سپس با یک پیمانه سرکه، یک پیمانه آب و 1/2 قاشق مربا خوری نمک در قابلمه بزرگ ریخته، در ظرف را بگذارید تا بپزد.بادنجان را از روی حرارت برداشته و پس از سرد شدن کمی فشار دهید تا آب آن جدا شود و با چرخ گوشت چرخ کنید.
- بادنجان ها را در ظرف ریخته، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، دارچین، پودر خردل و سیاه دانه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- سیر ها را پوست بکنید و نیمی از آن را خرد کنید.
- سبزی را پاک کنید، طوری که ساقه های لطیف روی برگ ها بمانند، سپس بشویید.
- سبزی های خرد شده، سیر خرد شده، حبه های سیر درسته وفلفل تند را به بادنجان اضافه کرده، مخلوط کنید.
- سرکه سفید، آب و نمک را نیز مخلوط کرده، هم بزنید تا نمک حل شود.
- محلول را به تدریج داخل بادنجان و سبزیجات بریزید تا به غلظت ماست در آید.
- همه مواد را در شیشه ریخته، درب شیشه را ببندید و به مدت 15 روز در جای خنک قرار دهیدتا ترشی آماده شود.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com