مواد لازم برای تهیه ترشی هویج
هویج | 1 کیلو |
---|---|
پیاز سفید بزرگ | نصف یک عدد |
آب | 2 فنجان |
سرکه سیب | 2 فنجان |
شکر | 2 فنجان |
دانه خردل | 1 قاشق چایخوری |
تخم کرفس | 1 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
زنجبیل تازه | ریزخردشده 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
مراحل آماده سازی ترشی هویج
- هویج ها را بشویید. پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید. پیاز را نیز پوست بکنید و بصورت برش های نازک خرد کنید.
- یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس هویج های خرد شده را داخل آن بریزید و حدود 5 دقیقه هویج را بپزید تا کمی نرم شوند. دقت داشته باشید که قرار نیست هویج ها کاملا پخته و نرم شوند، همینکه کمی نرم شوند کافیست. بهتر است حالت تردی هویج حفظ شود. هویج ها را آبکشی کنید و در یک کاسه یا قابلمه بزرگ بریزید. پیازهای خردشده را اضافه کنید و ظرف را کنار بگذارید.
- باقیمانده مواد، یعنی سرکه سیب، دو فنجان آب، شکر، دانه خردل، تخم کرفس، تخم گشنیز، زردچوبه، زنجبیل و نمک را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. زمانیکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد.
- هر از چندگاهی آن را هم بزنید تا شکر کاملا حل بشود. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و مایع را بصورت داغ روی هویج و پیاز بریزید.
- چند دقیقه صبر کنید تا مایع کمی خنک شود و به دمای محیط برسد. سپس هویج ها و مایع را در 4 الی 5 شیشه بریزید. در شیشه ها را محکم ببندید و داخل یخچال قرار دهید. ترشی هویج بعد از 2-3 روز جا می افتد. این ترشی بدلیل استفاده از تخم گشنیز، تخم کرفس و زنجبیل عطر و طعم خاص و فوق العاده ای دارد.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com