ترشی بادمجان شکم پر (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

ترشی بادمجان شکم پر یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که مانند ترشی هایی مثل ترشی کلم قرمز و ترشی لیته در تمام فصل های سال تهیه و در کنار غذا سرو می شود. این ترشی در شهرهای مختلف کشورمان با مواد متنوعی تهیه می شود

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خوشمزه

ترشی بادمجان را میتوان به روش های مختلفی تهیه کرد. مثلا ترشی بادمجان ساده، ترشی لیته و ترشی بادمجان با روغن زیتون از انواع دیگر ترشی بادمجان هستند. ولی ترشی بادمجان شکم پر ظاهری شیک تر و مجلسی تر دارد. در این نوع ترشی، سبزیجات دیگری مثل هویج، پیاز، سیر و فلفل داخل بادمجان قرار میگیرند و رنگ و روی زیبا و طعم دلنشینی به ترشی بادمجان شکم پر می دهند.

مواد لازم برای ترشی بادمجان شکم پر

  • بادمجان 1 کیلوگرم
  • هویج 3 عدد
  • پیاز 4 عدد
  • سیر 5 حبه
  • فلفل دلمه ای سبز 3 عدد
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک 1 قاشق چایخوری
  • فلفل به میزان دلخواه
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری خورد شده 10 قاشق غذاخوری

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

مرحله اول:

بادمجان ها را بشویید و کلاهک آنها را بگیرید. لازم نیست سر بادمجان را کامل جدا کنید، فقط قسمتهای اضافی آن را ببرید. همچنین نیازی به گرفتن پوست بادمجان ها نیست. با یک چاقوی تیز روی بادمجان ها شکافی طولی ایجاد کنید. دقت کنید تا حدی شکاف دهید که پوست بادمجان از پشت پاره نشود.

مرحله دوم:

بادمجان ها را در یک قابلمه آب قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. از هنگامی که آب به جوش آمد به مدت 5-10 اجازه دهید کمی بپزند (بسته به نوع بادمجان و درشت یا ریز بودن آن این زمان می تواند متغیر باشد). بادمجان ها در حدی باید بپزند که فقط کمی نرم شوند. اگر بیش از حد در آب بجوشند وا می روند و زیبایی ترشی کم می شود. سپس بادمجان ها را در صافی ریخته و اجازه دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. می توانید یک سینی یا بشقاب روی بادمجان ها قرار دهید و یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا تحت فشار آب بادمجان ها کاملا و سریعتر گرفته شود ( البته وزن جسم سنگین نباید در حدی باشد که بادمجان ها را له کند!)

مرحله سوم:

هویج را به صورت خلال های نازک برش بزنید. پیاز را ریز خرد کنید. فلفل دلمه ای را به قطعات دلخواه خرد کنید( بهتر است برش های فلفل دلمه ای درشت تر باشد تا در ترشی دیده شود و رنگ سبز آن باعث جلوه بیشتر ترشی شود). پوست سیرها را نیز گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله چهارم:

در کاسه ای هویج، پیاز، سیر، فلفل دلمه ای، نعنا،جعفری،نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. داخل شکم هر بادمجان مقداری از مخلوط مواد خرد شده بریزید. بادمجان ها را کمی فشار دهید تا دو لبه کمی به هم نزدیک شوند و مواد داخل آن به بیرون نریزد.سپس آن ها را در ظرف بچینید بطوری که شکاف بادمجان ها به سمت بالا باشد. سرکه را به آن اضافه کنید، تا حدی سرکه بریزید که روی بادمجان ها را بپوشاند( بسته به نوع ظرفی که انتخاب کردید مقدار سرکه می تواند کم و زیاد شود). در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید.ترشی بادمجان شکم پر معمولا پس از 7 الی 10 روز قابل خوردن است و جا می افتد.

نکته ها:

– برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر، بادمجان هایی را انتخاب کنید که بدون تخم و پوست مشکی باشند. بادمجان هایی که پوست بنفش دارند طعم خوبی ندارند و معمولا تلخ یا تند می باشند.

– بهتر است از بادمجان هایی استفاده کنید که کمی تپل و گوشتی باشند. اگر بادمجان ها بیش از حد باریک و قلمی باشند ممکن است مواد داخل آن به بیرون بریزد و ترشی شما نازیبا شود.

– اگر لازم شد میتوانید نخی دور بادمجان ها ببندید تا مواد بیرون نریزد. برای این کار میتوانید از رشته های خیار، هویج یا ساقه پیازچه هم استفاده کنید.

– خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها می شود. همچنین به علت دارا بودن سرکه باعث هضم بهتر غذا و چربی ها میشود.

– در مصرف ترشی نباید زیاده روی کرد.ترشی خاصیت اسیدی دارد ، بنابراین افرادی که دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف کنند.

– این ترشی به علت دارا بودن بادمجان، برای افرادی که به آن حساسیت دارند مناسب نیست.

و به یاد داشته باشید که:

  1. بهترین نوع سرکه از انگور، کشمش و سیب تهیه میشود.
  2. به دلیل ناخالص بودن سرکه ، آن را چند دقیقه ای بجوشانید و بعد از سرد شدن استفاده کنید.
  3. سرکه را به مقداری داخل ظرف ترشی بریزید که روی مواد را بگیرد.
  4. هرگز از ظروف پلاستیکی و روی برای ترشی استفاده نکنید و فقط از ظروف سفالی، بلوری یا چوبی استفاده کنید.
  5. ظرف های ترشی باید در جای خنک قرار دهید.
  6. برای تندتر شدن ترشی در هر لایه میتوانید از فلفل سبز قلمی استفاده کنید.
  7. اگر با غذای تند ناسازگاری دارید سیر و فلفل کمتری داخل ترشی بریزید.
  8. استفاده از مقداری سیاه دانه در این ترشی باعث خوش عطری آن خواهد شد.
  9. بادمجان ها را فقط در حدی بپزید که خامی آنها گرفته شود.
  10. سبزی ها و بادمجان های شسته شده باید کاملا خشک شوند.
  11. در ترشی بادمجان برای زیباتر شدن از آن از سرکه قرمز استفاده کنید.
  12. به میزان نمک گفته شده در هر شیشه ترشی دقت کنید تا شور نشوند.
  13. در این ترشی به دلخواه میتوانید از از ادویه ی ترشی ، گلپر ،فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید.

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!