استفاده از نخود پخته در دستور پخت فلافل
برای پختن فلافل به این روش کافی است که نخودها را از 24 ساعت قبل در آب خیس کنید و نیازی به پختن آنها نیست. اگر نخودها را بپزید، آب زیادی وارد بافتشان میشوند و فلافلها هنگام سرخ شدن ترک میخورند و از هم باز میشوند.
نکات طرز تهیه فلافل
بعد از اینکه مواد را در غذاساز خوب با هم مخلوط کردید روی آنها را با سلفون بپوشانید و برای 30 دقیقه درون یخچال قرار دهید. برای شکل دادن فلافل میتوانید از اسکوپ بستنی استفاده کنید.
نخودهای پخته شده یا کنسروی برای درست کردن فلافل مناسب نیستند زیرا آب زیادی دارند و باعث میشوند فلافل هنگام پخت از هم بپاشد. برخی برای اینکه این اتفاق نیوفتد از آرد چند منظوره و تخم مرغ استفاده میکنند که طعم فلافل را تحت تاثیر قرار میدهد. استفاده از گشنیز و جعفری تازه باعث میشود رنگ فلافل سبز شود اگر دوست ندارید رنگ فلافل سبز باشد میتوانید جعفری و گشنیز به آن اضافه نکنید.
طرز تهیه فلافل در فر
به طور سنتی فلافل در روغن زیاد سرخ میشود ولی اگر دوست داشته باشید میتوانید آنها را در فر هم درست کنید. برای درست کردن فلافل، خمیر فلافل را درست کنید. قر را از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید. فلافلها را روی سینی قرار دهید و کمی روغن زیتون روی آن بزنید. فلافلها را درون فر قرار دهید بعد از حدود 20 دقیقه آنها را بیرون بیاورید و پشت و رو کنید تا طرف دیگر فلافلها هم سرخ شود. البته دقت داشته باشید فلافلهایی که به این روش درست میکنید نرم نخواهند بود.
طرز تهیه فلافل
- زمان آماده سازی 40 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 10 دقیقه
- تعداد 4 نفر
مواد لازم
- 2 فنجان نخود
- 1 عدد پیاز کوچک
- 4 حبه سیر
- 1 فنجان جعفری
- 1 فنجان گشنیز
- 2 قاشق چایخوری زیره
- نمک و فلفل
- 1 قاشق چایخوری آرد نخودچی
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- روغن سرخ کردنی
دستور العمل
- نخودها را در 8 فنجان آب برای 18 الی 24 ساعت خیس کنید تا سفت نباشند. میتوانید چند بار آب نخودها را عوض کنید.
- بعد از گذشت 24 ساعت آب نخودها را خالی کنید و کناری بگذارید.
- پیاز، سیر، جعفری و گشنیز را در غذاساز بریزید و مخلوط کنید تا ریز شوند.
- نخودها، زیر و نمک و فلفل را به غذاساز اضافه کنید و مخلوط کنید تا ترکیبی نرم به دست آید.
- آرد نخودچی و بیکینگ پودر را هم اضافه کنید و برای 30 ثانیه دیگر مخلوط کنید.
- روی مواد را بپوشانید و برای نیم ساعت درون یخچال قرار دهید.
- بعد از آماده شدن مواد درون یک تابه روغن بریزید. مقدار روغن باید زیاد باشد تا فلافلها درون آن غوطه ور شوند و به صورت یکسان سرخ شوند.
- مواد فلافل را به صورت گرد یا دایرههای کوچک درآورید و در روغن بیاندازید. فلافلها را برای چند دقیقه سرخ کنید. هنگامی که سطح فلافل به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآمد آنها را از روغن خارج کنید.
- فلافل را با نان پیتا، حمص، سس ارده یا ترشی مورد علاقه خود سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com