نکات مهم در طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی
نشانه یک خورش فسنجان جا افتاده این است که باید به خوبی براق و درخشده باشد و رنگش کدر نباشد(یخی که به خورش اضافه می کنید باعث می شود خورشت بهتر به روغن بیافتد و براق شود).
در پخت انواع خورشتهای ایرانی به هیچ وجه عجله نکنید، چرا که ویژگی خورش ایرانی این است که به خوبی جابیافتد و لعاب داشته باشد؛ در تهیه فسنجان دقت داشته باشید که گردو از جمله موادی است که سریع ممکن است ته بگیرد یا بسوزد پس باید با حرارت ملایم بپزد و مدام هم زده شود به ویژه در اوایل پخت که گردو هنوز سنگین است و سریع ته نشین میشود.
ادویه مناسب خورشت فسنجان چیست؟
در تهیه خورشت فسنجان بهتر است بهجای استفاده از زردچوبه، زعفران را جایگزین کنید. در این صورت علاوه بر رنگ موردنظر، عطر مطبوعی به خورشت اضافه خواهد شد. همچنین میتوانید از یک قاشق چایخوری دارچین برای عطر خورشت استفاده کنید که البته سلیقهای است.
راه روغن انداختن فسنجان چگونه است؟
راه حل اول: این است که شب قبل گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم پخته و هر نیم ساعت یک استکان آب سرد به آن اضافه میکنند و روز بعد باقی مواد افزودنی را به آن اضافه میکنند تا تا خورشت فسنجان روغن بیاندازد.
راه حل دوم: یکی دیگر از فوتوفنهای جا افتادن خورش فسنجان این است که در دو نوبت به خورشت یخ اضافه کنید تا با شوک حرارتی و برودتی زودتر روغن انداخته و به عبارتی جا بیافتد.
گردوی مناسب برای تهیه فسنجان کدام است؟
برای تهیه فسنجان به سراغ گردوهای تیرهتر بروید و البته چربتر! زیرا هرچقدر گردو چربتر و تیره تر (منظور ما قهوهای است نه سیاه و کم کیفیت) خورشت شما ظاهر زیباتری خواهد داشت.
گوشت مناسب برای تهیه فسنجان کدام است؟
گوشتی که هموطنان شمالی ما برای تهیه فسنجان استفاده میکنند معمولا گوشت اردک است؛ اما گوشت مرغ و گوشت قرمز (گوشت گوسفندی چرخ کرده) نیز برای تهیه فسنجان مورد استفاده قرار میگیرد.
طرز تهیه فسنجان با گوشت قلقلی
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 3 ساعت
- زمان کل 3 ساعت 30 دقیقه
- تعداد 4 نفر
مواد لازم
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز متوسط رنده شده برای داخل گوشت
- 1 عدد پیاز درشت
- ½1 لیوان گردو چرخ کرده
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری رب انار
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور العمل
- حدود یک لیوان گردو پوست کرده را درون چرخ گوشت بریزید، حاصل این کار تولید یک و نیم لیوان گردو چرخ کرده خواهد بود.
- یک پیاز درشت را با رنده درشت رنده میکنیم و درون قابلمه با مقداری روغن تفت میدیم تا طلایی شود. سپس گردوها را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه به پیاز در حال تفت اضافه میکنیم و پیوسته هم میزنیم.
- مواد مثل حلوا کمی سفت میشود. همینطور به هم زدن ادامه بدید تا کمی گردوها تفت بخورند.
- بعد یک کاسه آبگوشت خوری آب را آرام آرام روی مواد ریخته و هم میزنیم تا مواد در آب حل شوند.
- شعله را زیاد میکنیم تا بجوش آید. بعد از اینکه به جوش اومد شعله را کم کم میکنیم. در قابلمه را میگذاریم تا خورشت روغن بیافتد.
- گوشت چرخ کرده را هم با یک پیاز متوسط رنده شده و نمک و فلفل خوب ورز میدهیم. از مواد گوشتی به اندازه یک گردو در دست گرد کرده و در مقداری روغن تفت میدهیم. فقط در حدی که دور و اطراف گوشت طلایی شود.
- بعد از اینکه خورشت کمی جا افتاد کوفته را داخل فسنجان میریزیم و رب انار را هم اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا خورشت کاملا جا افتاده و روغن بیاندازد.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com