پاستیتسیو یونانی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نکات طرز تهیه پاستیتسیو یونانی

درست کردن این غذا کمی حوصله می‌خواهد و سه مرحله کلی دارد. درست کردن پاستا، درست کردن سس گوشت و درست کردن سس بشامل. همانطور که معلوم است برای درست کردن این غذا ظروف زیادی کثیف می‌شود ولی مطمئن باشید از نتیجه و طعم غذا راضی خواهید بود. برای درست کردن این غذا بهتر است از پاستا پنه استفاده کنید. این غذا به دلیل سس بشامل غلیظی که دارد کمی سنگین است و مناسب وعده ناهار است.  این غذا همچنین در مصر بسیار معروف است و آن را ماکارونی مسافرخانه‌ای مصر با سس بشامل یا ماکارونی بشامل می‌نامند. دقت کنید که بعد از درآوردن غذا از فر برای 30 دقیقه بگذارید خنک شود و سپس به صورت مربع برش بزنید و سرو کنید.

 

تفاوت پاستیتسیو یونانی با لازانیا

پاستیتسیو یک غذای چرب و پنیری است که با پاستا درست می‌شود و به آن لازانیای یونانی هم گفته می‌شود. هر دو این غذاها با پاستا درست می‌شوند اما پاستیتسیو با پاستا پنه و لازانیا با پاستا مخصوص لازانیا. همچنین روی پاستیتسیو یونانی یک لایه ضخیم از سس بشامل ریخته می‌شود.

طرز تهیه پاستیتسیو یونانی

پاستیتسیو یا لازانیای یونانی یک غذای یونانی است که در نگاه اول شبیه به موساکا و لازانیا و سس آن شبیه به سس پاستا بلونیز ایتالیایی است. پاستیتسیو با گوشت چرخ کرده، سس بشامل و پاستا درست می‌شود و چرب و سنگین است.
  • زمان آماده سازی 1 ساعت
  • زمان پخت 40 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 40 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

مواد لازم

مواد لازم برای پاستا

  • 300 گرم پاستا
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 140 گرم پنیر فتا
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • کمی جعفری خرد شده

مواد لازم برای سس گوشت

  • 700 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 عدد پیاز خرد شده
  • 3 عدد سیر رنده شده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 400 گرم پوره گوجه فرنگی
  • ¼ قاشق چایخوری دارچین
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 1 قاشق چایخوری آویشن
  • ½ فنجان آب
  • روغن زیتون به مقدار لازم

مواد لازم برای سس بشامل

  • 1 لیتر شیر
  • 120 گرم کره
  • 120 گرم آرد
  • نمک و فلفل
  • ¼ قاشق چایخوری جوز هندی
  • 85 گرم پنیر پارمزان
  • 2 عدد زرده تخم مرغ

دستور العمل‌

  • پاستا را در مقداری آب بجوشانید تا نرم شود. سپس پاستا را آبکش کنید و کناری بگذارید تا کمی خنک شود.
  • سپس پاستا را درون یک کاسه بزرگ بریزید و دو عدد تخم مرغ، پنیر فتا و نمک و فلفل و جعفری خرد شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  • پاستا را درون ظرف فر که از قبل با کمی روغن زیتون چرب کرده بودید بریزید. یک ظرف 22 در 33 سانتی‌متری برای درست کردن این غذا مناسب است.
  • در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
  • پیاز خرد شده را اضافه کنید و برای 4 الی 5 دقیقه تفت بدهید. سیر خرد شده را هم اضافه کنید و برای 2 دقیقه با پیاز تفت بدهید.
  • گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ آن عوض شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  • در مرحله بعد آب و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید مواد کمی با هم بپزند.
  • سپس دارچین و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید سس گوشت غلیظ شود.
  • در یک ماهیتابه دیگر کره را آب کنید، سپس آرد را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا خمیری شکل شود.
  • کم کم شیر گرم را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد درون شیر گلوله گلوله نشود.
  • وقتی که سس غلیظ و یکدست شد آن را از روی حرارت بردارید و نمک و فلفل و جوز هندی و پنیر پارمزان و زرده‌های تخم مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  • فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید.
  • 4 الی 5 قاشق از سس بشامل را داخل سس گوشت بریزید و کاملا مخلوط کنید.
  • یک لایه از سس گوشت روی لایه پاستا بریزید و خوب پخش کنید.
  • یک لایه هم سس بشامل روی سس گوشت بریزید و کاملا پخش کنید.
  • کمی پنیر پارمزان رنده شده روی سس بشامل بریزید.
  • ظرف را برای 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا روی آن طلایی و برشته شود.
  • غذا را 30 دقیقه قبل از سرو از فر دربیاورید تا راحت برش بخورد.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!