نکات طرز تهیه پاستیتسیو یونانی
درست کردن این غذا کمی حوصله میخواهد و سه مرحله کلی دارد. درست کردن پاستا، درست کردن سس گوشت و درست کردن سس بشامل. همانطور که معلوم است برای درست کردن این غذا ظروف زیادی کثیف میشود ولی مطمئن باشید از نتیجه و طعم غذا راضی خواهید بود. برای درست کردن این غذا بهتر است از پاستا پنه استفاده کنید. این غذا به دلیل سس بشامل غلیظی که دارد کمی سنگین است و مناسب وعده ناهار است. این غذا همچنین در مصر بسیار معروف است و آن را ماکارونی مسافرخانهای مصر با سس بشامل یا ماکارونی بشامل مینامند. دقت کنید که بعد از درآوردن غذا از فر برای 30 دقیقه بگذارید خنک شود و سپس به صورت مربع برش بزنید و سرو کنید.
تفاوت پاستیتسیو یونانی با لازانیا
پاستیتسیو یک غذای چرب و پنیری است که با پاستا درست میشود و به آن لازانیای یونانی هم گفته میشود. هر دو این غذاها با پاستا درست میشوند اما پاستیتسیو با پاستا پنه و لازانیا با پاستا مخصوص لازانیا. همچنین روی پاستیتسیو یونانی یک لایه ضخیم از سس بشامل ریخته میشود.
طرز تهیه پاستیتسیو یونانی
- زمان آماده سازی 1 ساعت
- زمان پخت 40 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 40 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
مواد لازم برای پاستا
- 300 گرم پاستا
- 2 عدد تخم مرغ
- 140 گرم پنیر فتا
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- کمی جعفری خرد شده
مواد لازم برای سس گوشت
- 700 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 3 عدد سیر رنده شده
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 400 گرم پوره گوجه فرنگی
- ¼ قاشق چایخوری دارچین
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- 1 قاشق چایخوری آویشن
- ½ فنجان آب
- روغن زیتون به مقدار لازم
مواد لازم برای سس بشامل
- 1 لیتر شیر
- 120 گرم کره
- 120 گرم آرد
- نمک و فلفل
- ¼ قاشق چایخوری جوز هندی
- 85 گرم پنیر پارمزان
- 2 عدد زرده تخم مرغ
دستور العمل
- پاستا را در مقداری آب بجوشانید تا نرم شود. سپس پاستا را آبکش کنید و کناری بگذارید تا کمی خنک شود.
- سپس پاستا را درون یک کاسه بزرگ بریزید و دو عدد تخم مرغ، پنیر فتا و نمک و فلفل و جعفری خرد شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- پاستا را درون ظرف فر که از قبل با کمی روغن زیتون چرب کرده بودید بریزید. یک ظرف 22 در 33 سانتیمتری برای درست کردن این غذا مناسب است.
- در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
- پیاز خرد شده را اضافه کنید و برای 4 الی 5 دقیقه تفت بدهید. سیر خرد شده را هم اضافه کنید و برای 2 دقیقه با پیاز تفت بدهید.
- گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ آن عوض شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- در مرحله بعد آب و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید مواد کمی با هم بپزند.
- سپس دارچین و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید سس گوشت غلیظ شود.
- در یک ماهیتابه دیگر کره را آب کنید، سپس آرد را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا خمیری شکل شود.
- کم کم شیر گرم را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد درون شیر گلوله گلوله نشود.
- وقتی که سس غلیظ و یکدست شد آن را از روی حرارت بردارید و نمک و فلفل و جوز هندی و پنیر پارمزان و زردههای تخم مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- 4 الی 5 قاشق از سس بشامل را داخل سس گوشت بریزید و کاملا مخلوط کنید.
- یک لایه از سس گوشت روی لایه پاستا بریزید و خوب پخش کنید.
- یک لایه هم سس بشامل روی سس گوشت بریزید و کاملا پخش کنید.
- کمی پنیر پارمزان رنده شده روی سس بشامل بریزید.
- ظرف را برای 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا روی آن طلایی و برشته شود.
- غذا را 30 دقیقه قبل از سرو از فر دربیاورید تا راحت برش بخورد.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com