لوبیا پلو مجلسی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

راز خوشمزه شدن لوبیا پلو چیست؟

اگر قصد دارید از پیاز داغ آماده برای سرخ کردن گوشت استفاده کنید به شما توصیه می‌کنیم پیازها را به صورت نگینی خرد کنید هم زیباتر است و هم در غذا دیده نمی‌شود. بعلاوه گوشت نیز باید زیرتر از گوشت قیمه خرد شود و با پیاز داغ به خوبی سرخ شود.

حتما آب و روغن را روی برنج آبکش شده بدهید، زیرا از بهم چسبیدن برنج به هم در پلوهای مخلوط جلوگیری می‌کند و پلوی شما شفته و بهم چسبیده نمی‌شود.

 

گوشت لوبیا پلو چیست؟

پیشنهاد اول ما این است که از گوشت گوسفندی بدون چربی و یا مغز ران گوساله به صورت تیکه ای استفاده کنید. اما امکان تهیه لوبیا پلو با گوشت مرغ نیز وجود دارد. البته برخی لوبیا پلو را با گوشت چرخ کرده و هویج ریز شده نیز درست می‌کنند که با طرز تهیه لوبیا پلو اصل متفاوت است.

 

ادویه لوبیا پلو چیست؟

ادویه مخصوص لوبیا پلو شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر هل، پودر زیره و پودر دارچین است. در بین همه این ادویه‌ها پودر دارچین از همه مهمتر است و مقدارش بیشتر است و معمولا بیشتر از این ادویه برای تهیه لوبیا پلو استفاده می‌شود.

طرز تهیه لوبیا پلو

لوبیا پلوی یکی از معروف‌ترین پلوهای مخلوط ایرانی است که هواداران بسیار زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه لوبیا پلو را به شما اموزش دهیم.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 2 ساعت
  • زمان کل 2 ساعت 30 دقیقه
  • تعداد 5 نفر

 

مواد لازم

  • 4 پیمانه برنج
  • 500 گرم لوبیا سبز خرد شده
  • 300 گرم گوشت گوسفند بدون چربی یا راسته گوساله بدون استخوان
  • 3 قاشق سوپخوری پیاز داغ
  • 1 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی یا 1 پیمانه پوره گوجه فرنگی تازه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
  • 3 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده
  • روغن به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • ابتدا گوشت را خرد کرده و سپس با آب سر بشویید.
  • حالا گوشت را به همراه فلفل و زردچوبه درون قابلمه ریخته و اجازه دهید نیم پز شود.
  • بعد از اینکه گوشت نیم پز شد آن را به همراه پیاز داغ سرخ کنید.
  • بعد از اینکه گوشت نسبتا سرخ شد، پوره گوجه فرنگی و یا رب گوجه را اضافه کرده و اجازه دهید مانند خورشت جابیافتد و آب آن به صورت سس غلیظ شود.
  • در انتها هنگامی که گوشت کاملا پخت، نمک و ادویه دلخواه را اضافه کنید.
  • برنج را طبق معمول آبکش کنید و دو قاشق غذاخوری روغن مایع را با یک لیوان آب مخلوط کرده و روی آبکش برنج بریزید.
  • در یک قابلمه که کمی از گنجایش برنج بزرگتر باشد، یک قاشق روغن ریخته و ته دیگ مورد علاقه خود را بگذارید.
  • مثلا سیب زمینی یا نان لواش برای تهیه یک ته دیگ خوش رنگ و خوشمزه.
  • هر بار که برنج را درون قابلمه برای دم کردن می‌ریزید، مقداری از مایه (گوشت، لوبیا و سس) را به برنج اضافه کرده و اینکار را تا زمانی که برنج و مایه تمام شوند ادامه دهید.
  • طی هر مرحله که مایه را اضافه می‌کنید می‌توانید مقداری دارچین به برنج اضافه کنید.
  • هنگامی که برنج دم کشید می‌توانید چند قاشق برنج را در یک بشقاب ریخته و با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به عنوان سرکش بر روی لوبیا پلو بریزید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!