نحوه انتخاب و پخت ورقههای لازانیا
اگر قبلا انواع لازانیا را پخته باشید حتما میدانید که لازانیا انواع مختلفی دارد. یکی از مراحل سخت درست کردن لازانیا، جوشاندن ورقهای لازانیا است. اگر ورقهای لازانیا بیش از حد بجوشند، بافت آنها از هم باز میشود و چیدن آنها درون ظرف سخت میشود و اگر کمتر از مدت زمان لازم درون آب جوش قرار بگیرد ممکن است زیر دندان سفت باشد.
البته برخی برندهای تولید پاستا و لازانیا برای سریعتر کردن فرایند تهیه لازانیا، ورقههای پیش پخت را تولید کرده که قبل از پخت نیازی به قرار دادن در آب جوش ندارد فقط کافی است قبل از استفاده، به مدت چند دقیقه در آب معمولی قرار گیرد. پس حتما قبل از درست کردن لازانیا اطلاعات درج شده روی بسته بندی را بخوانید چون زمان پخت ورقههای لازانیا بسته به نوع آنها متفاوت است.
نکات طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ کرده
لازانیای کلاسیک ایتالیایی با گوشت چرخ کرده درست میشود ولی شما میتوانید از قارچ هم استفاده کنید. برای درست کردن لازانیا از پنیر ریکوتا، موزارلا و پارمسان استفاده میشود ولی اگر شما به این پنیرها دسترسی ندارید میتوانید تنها از پنیر موزارلا استفاده کنید. زمان پخت لازانیا در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد چیزی حدود 45 الی 60 دقیقه است. برای تزیین لازانیا از جعفری تازه خرد شده و پودر پنیر پارمزان استفاده کنید.
لازانیا به دلیل وجود سس بشامل و پنیر و پاستا، غذای سنگینی است پس سعی کنید مواد آن را با کمترین روغن مصرفی آماده کنید. لازانیا را میتوانید درون ظروف پیرکس آماده کنید فقط قبل از اینکه لازانیاها را داخل ظرف بچینید، کف ظرف را کمی چرب کنید و با یک لایه نازک سس بشامل بپوشانید تا لازانیا به ظرف نچسبد.
طرز تهیه لازانیا بدون فر
برای درست کردن لازانیا بدون فر، مواد لازانیا را داخل تابه، قابلمه مناسب یا ظرف پیرکس نچسب بریزید و سپس آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و در ظرف را بگذارید تا بپزد.
طرز تهیه لازانیا گوشت و قارچ
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 1 ساعت
- زمان کل 1 ساعت 30 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 1 بسته لازانیا
- 400 گرم گوشت چرخ کرده
- 200 گرم قارچ
- 1 عدد پیاز
- پنیر موزارلا و پارمسان به مقدار لازم
- 1 حبه سیر
- 4 عدد گوجه فرنگی ریز خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری سس کچاپ
- جعفری تازه به مقدار لازم
- نمک، فلفل، آویشن به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مواد لازم برای سس بشامل
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 2 قاشق غذاخوری آرد
- 2 پیمانه شیر
- 2 قاشق غذاخوری پنیر موزارلا
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
- پیاز و سیر را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و درون یک ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید.
- بعد از اینکه پیاز کمی سبک شد و رنگ آن تغییر کرد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن عوض شود.
- در یک ماهیتابه جداگانه قارچها را با کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
- گوجه فرنگی خرد شده سس کچاپ و نمک و فلفل و آویشن را اضافه کنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید به جای گوجه فرنگی از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید.
- به مواد نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید برای 30 الی 40 دقیقه روی حرارت ملایم خوب بپزد. بعد از پخت مواد را از روی حرارت بردارید.
- درون یک ماهیتابه کره را ذوب کنید. روی حرارت ملایم آرد را به کره اضافه کنید و مدام هم بزنید تا نسوزد.
- شیر را آرام آرام به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
- بعد از اینکه شیر و آرد کمی غلیظ شد و یکدست شد پنیر و نمک و فلفل را به سس اضافه کنید.
- ورقههای لازانیا را طبق توضیحات روی بسته بندی آن بجوشانید و آماده کنید.
- سپس لازانیاها را با آب سرد آبکشی کنید و آن ها را روی پارچه تمیز قرار دهید.
- کف و دیوارههای ظرف پیرکس که قرار است درون فر قرار دهید را چرب کنید.
- سپس یک لایه نازک از سس بشامل روی کف و دیوارههای ظرف بزنید تا مواد بعد از پخت به ظرف نچسبند.
- سپس یک لایه لازانیا کف ظرف بچینید. کمی سس بشامل و پنیر موزارلا روی آن پخش کنید و در مرحله بعد یک لایه سس گوشت روی آنها بریزید.
- لایههای بعدی را به همین ترتیب بچینید. روی لایه آخر سس بشامل و پنیر پیتزا و آویشن بریزید.
- ظرف را درون فر که از قبل روشن کرده بودید و دمای آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کرده بودید قرار دهید. 45 الی 60 دقیقه طول میکشد که لازانیا خوب بپزد و آماده شود.
- بعد از پخت میتوانید برای 3 دقیقه گریل فر را روشن کنید تا روی لازانیا برشته شود.
- لازانیا را از فر دربیاورید و اجازه دهید کمی از حرارت بیوفتد و بعد برش بزنید و روی آن جعفری تازه و پودر پنیر پارمسان بپاشید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com