نکات مهم پخت خورشت بادمجان با گوشت
یکی از مهمترین مواردی که در تهیه خورشتبادمجان باید مدنظر قرار داد رفع تلخی بادمجان است که در ادامه بهترین راهکار را به شما معرفی خواهیم کرد:
بادمجانها را بشویید، پوشت بکنید و برش بزنید و داخل آن آب نمک قرار دهید. بعد از نیم ساعت آنها را شسته تا نمک اضافهشان خارج شود. سپس بادمجانها را روی دستمال حولهای یا داخل سبد قرار دهید تا خشک شود.
چگونه خورشت بادمجان کم روغن درست کنیم؟
یکی از گلایههایی که بسیاری از طرفداران خورشت بادمجان دارند این است که معمولا این خورشت بسیار چرب و پر روغن است! برای اینکه روغن اضافی این خورشت گرفته شود بهتر است هنگامی که بادمجانها را سرخ کردید آنها را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود. و یا اینکه از بادمجان کبابی برای تهیه خورش بادمجان استفاده کنید.
ادویه خورشت بادمجان چیست؟
زردچوبه، پودر دارچین و فلفل قرمز یا سیاه از ادویههایی است که برای تهیه خورشت بادمجان استفاده میشود. البته ممکن است هر شهری ترفند خود را برای طرز تهیه خورشت بادمجان داشته باشد اما این ادویههای پایه در این خورشت خواهد بود.
طرز تهیه خورشت بادمجان با گوشت
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 2 ساعت
- زمان کل 2 ساعت 30 دقیقه
- تعداد 3 نفر
مواد لازم
- 300 گرم گوشت خورشتی ترجیحا گوسفندی
- 3 عدد بادمجان
- 1 عدد پیاز متوسط
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه و پودر دارچین به مقدار لازم
- 2 تا 3 عدد گوجه فرنگی
- 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبلیمو یا آبغوره
دستور العمل
- ابتدا تلخی بادمجانها را بگیرید و آنها را سرخ کنید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
- برای کم کردن چربی این غذا میتوانید از بادمجان کبابی استفاده کنید. پیاز را رنده کرده یا به صورت نگینی یا خلالی برش بزنید و در روغن داغ سرخ کنید.
- مقداری زردچوبه، فلفل قرمز یا سیاه روی پیازها بریزید و تفت دهید تا عطر فلفل و زردچوبه آزاد شود.
- گوشت خورشتی را خرد کنید و با پیاز داغ و ادویه تفت دهید.
- میتوانید در همین مرحله رب گوجه فرنگی را همراه گوشت و ادویه تفت دهید تا رنگ رب باز شده و بوی خامی آن گرفته شود.
- وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به مقدار لازم روی آن آب بریزید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت حدود 2 ساعت بپزد.
- به گوشت نیمپز، نمک اضافه کنید و بادمجانها را روی گوشت بچینید.
- دو یا سه عدد گوجه فرنگی را نصف کرده و روی بادمجانها قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا خورشت جا بیافتد.
- در صورت تمایل مقدار کمی آبلیمو یا آبغوره یا دو قاشق خوره به خورشت بادمجان اضافه کنید.
- برای عطر بهتر و خوشمزهتر شدن این خورشت قبل از سرو، مقداری زعفران دم کرده و پودر دارچین به آن اضافه کنید.
- بهتر است نمک خورشت را همانطور که گفته شد قبل از اضافه کردن بادمجانها اندازه کنید و از هم زدن خورشت بعد از اضافه کردن بادمجانها خودداری کنید تا له نشوند.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com