راز خوشمزه شدن عدس پلو
عدس پلو را میتوانید ساده و بدون مواد اضافه همراه با سالاد و ترشی سرو کنید. پختن عدس قبل از اضافه کردن به برنج باعث میشود نشاسته عدس در آب حل شود و برنج چسبنده و تیره نشود. عدس پلو را میتوانید با خاگینه شور یا شیرین هم سرو کنید. میتوانید عدس پلو را همراه گوشت چرخ کرده سرخ شده یا کوفته ریزه نیز سرو کنید. میتوانید برای تزیین عدس پلو از زعفران دم کرده و خلال بادام و پسته هم استفاده کنید.
ادویه عدس پلو
برای خوش عطرتر شدن عدس پلو میتوانید از ادویه پلویی استفاده کنید. ادویه را لابه لای عدس پلو بپاشید و بعد آن را دم کنید و با گوشت مخلوط کنید. در یزد عدس پلو همراه با شوید خشک و دارچین که لابه لای برنج و عدس آبکش شده پاشیده میشود پخته میشود. این عدس پلو طعم خاص و متفاوتی دارد که میتوانید امتحان کنید. همچنین اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی پودر زیره هم به عدس پلو اضافه کنید.
طرز تهیه عدس پلو
- زمان آماده سازی 40 دقیقه
- زمان پخت 1 ساعت
- زمان کل 1 ساعت 40 دقیقه
- تعداد 3 نفر
مواد لازم
- 3 پیمانه برنج
- ¾ پیمانه عدس
- 200 گرم کشمش
- 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ
- 10 تا 15 عدد خرما
- 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- 200 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز
- روغن مایع به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور العمل
- برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و نمک بزنید.
- عدس را یک ساعت خیس کنید و سپس بپزید. مراقب باشید عدس له نشود.
- برنج را بجوشانید و در آخر، عدس را به آن اضافه کرده و آبکش کنید.
- ¼ لیوان روغن مایع را با ¾ لیوان آب گرم مخلوط کنید و روی برنج بریزید و برنج و عدس را دم کنید.
- در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود.
- سپس گوشت چرخ کرده را با کمی نمک و فلفل و زرد چوبه به ماهیتابه اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ آن تغییر کند.
- کشمش پلویی پاک کرده و شسته شده را هم به همراه خرمای بدون هسته در یک ماهیتابه دیگر با کمی روغن سرخ کنید.
- عدس پلو را با گوشت چرخ کرده، پیاز داغ، خرما و کشمش سرخ شده و زعفران آب کرده تزیین کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com