کباب چنجه چیست؟
گوشت سنتی مورد استفاده برای چنجه گوشت بره است. مواد لازم برای این نوع کباب شامل گوشت بره (از قسمت فیله گوشت گوسفند یا گوساله)، روغن زیتون، نمک و فلفل میشود. گوشت در ترکیب مواد مذکور به اصطلاح خوابانده شده و معمولا به مدت یک شب در یخچال نگهداری میشود تا گوشت ترد گردد. چنجه معمولا با پلو، گوجه فرنگی کبابی و پیاز خام سرو میشود. تکههای گوشت چنجه، مکعبی شکل است که تقریبا به اندازه گردو یا کمی بزرگتر از گردو برش زده میشود. میتوان تکهها را به صورت مکعب مستطیلهای کوچک هم برش زد ولی به صورت سنتی زیباتر است.
فوت و فن تهیه کباب چنجه
اگر میخواهید کباب خشک نشود میتوانید مقداری دنبه لابه لای گوشت قرار دهید و یا از کره و روغن حیوانی بر روی کباب استفاده کنید که این مساله کاملا با ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.
در این دستور که در ادامه آن را مطالعه خواهید کرد ما گوشت را به مدت 2 ساعت درون یخچال قرار دادیم، اما میتوان گوشت را به مدت یک روز در یخچال و درون مواد خواباند که به این ترتیب کباب تردتری خواهید داشت.
اضافه کردن نمک به گوشت، باعث تغییر رنگ و سفت شدن کباب میشود به همین دلیل توصیه میشود که در مراحل پایانی که کباب در حال پخت است آن را اضافه کنید.
میتوانید گوشتها را در پیازهای خلالی شده (به جای آب پیاز) و 2 قاشق سوپخوری ماست ساده، فلفل و روغن زیتون قرار دهید و به مدت 24 ساعت درون یخچال بگذارید تا گوشت ترد شود.
طرز تهیه کباب چنجه
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت
- تعداد 3 نفر
مواد لازم
- 500 تا 650 گرم فیله گوسفندی یا گوساله
- 150 گرم آب پیاز
- ¼ قاشق چایخوری زردچوبه
- ½ قاشق چایخوری ادویه مخلوط
- 2 حبه سیر ورقه ورقه شده
- ¼ پیمانه روغن زیتون یا روغن مایع
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
دستور العمل
- ابتدا گوشت را به قطعات کوچکی ببرید (مکعبهای 2 تا 3 سانتیمتر) و در کاسهای بریزید.
- در کاسه کوچکی آب پیاز، زردچوبه، ادویه مخلوط، سیر ورقهورقه شده، روغن زیتون یا روغن مایع، کمی نمک، فلفل سیاه تازه ساییده و محلول زعفران را با هم مخلوط کنید.
- دقت کنید نمک را خیلی کم استفاده کنید، زیرا نمک کبابهایی که از گوشت قرمز تهیه میشوند باید در اواخر کباب کردن اضافه شود.
- نمک، آب گوشت را خارج کرده و رنگ گوشت را تغییر میدهد، گوشت را تیره و سفت میکند و به همین دلیل آن را باید در اواخر طبخ به کباب اضافه کرد.
- مخلوط بدست آمده را روی گوشتها بریزید و خوب زیر و رو کنید.
- سپس آن را در ظرف بگذارید و برای یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد و مزهدار شود.
- آتش زغال را آماده کنید؛ ظرف را از یخچال خارج کرده، تکههای گوشت را به سیخ بکشید.
- در تابه کوچکی کره، روغن زیتون، فلفل قرمز و نمک را به مقدار لازم با هم مخلوط کرده و گرم کنید.
- اندکی از محلول زعفران را هم اضافه کنید.
- سیخهای کباب را روی آتش زغال قرارداده و اواسط کباب کردن، به وسیله قلممو مقداری از مخلوط آماده شده را روی کبابها بمالید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com