اکبر جوجه چیست؟
اکبر جوجه، نام یک رستوران زنجیرهای، یک غذای خوشمزه و نیز لقب علیاکبر کلبادی نژاد بنیانگذار این رستورانها و ابداعکننده این غذاست. رستورانهای زنجیره ای اکبر جوجه از یک رستوران کوچک در جاده قدیم شهرستان گلوگاه در شرق استان مازندران کار خود را آغاز کردند. در این رستوران مرغهای محلی مزه دار شده با نمک، فلفل و لیمو و سرخ شده در روغن با برنج زعفرانی پخته و سرو میشد. این مرغهای خوشمزه کم کم به یکی از غذاهای محبوب شمال کشور تبدیل شد.
نکات طرز تهیه اکبر جوجه
اکبر جوجه را معمولا با سس انار سرو میکنند که با رب انار و گردو آسیاب شده درست میشود. برای پخت اکبر جوجه باید از گوشت جوجه مرغ استفاده کنید که وزن کمتری نسبت به مرغ دارد. اگر به جوجه کوچک دسترسی نداشتید از ران کامل مرغ استفاده کنید. بهتر است ران مرغ هم متعلق به مرغ کوچک باشد. جوجهها باید با پوست پخته و سرخ شوند. همراه با اکبر جوجه معمولا پلو زعفرانی سرو میشود که به صورت کته است.
طرز تهیه اکبر جوجه
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 2 ساعت
- زمان کل 2 ساعت 30 دقیقه
- تعداد 2 نفر
مواد لازم
- 1 عدد جوجه مرغ
- 2 عدد پیاز
- چند حبه سیر
- 1 عدد لیمو
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز
- ⅓ پیمانه زعفران دم کره
- 4 قاشق غذاخوری گردو آسیاب شده
- 1 قاشق چایخوری پودر سیر
- 150 گرم کره
- 2 لیتر روغن سرخ کردنی
- ½ پیمانه رب انار
دستور العمل
- جوجه مرغ را بعد از شستن به دو نیم تقسیم کنید. پوست مرغ را لازم نیست جدا کنید.
- تکههای جوجه را در یک کاسه بزرگ قرار دهید و ابتدا آنها را به زعفران دم کرده آغشته کنید.
- یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و روی جوجهها بریزید.
- کمی فلفل سیاه، نمک، سیر له شده، رنده پوست لیمو و آب لیمو را روی جوجهها بریزید.
- مرغ باید حداقل 3 ساعت درون این مواد استراحت کند.
- بعد از چند ساعت که مرغ درون یخچال استراحت کرد. تکههای پیاز و مواد دیگر را از آن جدا کنید و داخل روغن بگذارید.
- حرارت روغن باید در کمترین حالت ممکن باشد تا مرغ درون روغن بپزد و سرخ نشود.
- یک عدد پیاز دیگر را نصف کنید و همراه دو حبه سیر درون روغن کنار مرغها بیندازید.
- مرغ باید حدود 1 ساعت الی یک ساعت و 30 دقیقه درون روغن با حرارت کم به آرامی بپزد. دقت داشته باشید که درب قابلمه را نگذارید.
- گردوهای آسیاب شده را به رب انار اضافه کنید. یک عدد سیر رنده شده به رب انار اضافه کنید و مخلوط کنید. سس رب انار را هنگام سرو کردن کنار غذا قرار بدهید.
- مرغها را از روغن دربیاورید و درون کره آب شده تفت بدهید.
- 5 قاشق غذاخوری آب داخل یک لیوان بریزید. 1 قاشق غذاخوری آب لیمو، کمی زعفران دم کرده، زردچوبه و فلفل قرمز و پودر سیر اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
- این سس را قاشق قاشق روی مرغهای در حال سرخ شدن درون کره بریزید. دقت کنید و احتیاط کنید که حرارت کره بالا نباشد و سس را به یکباره اضافه نکنید چون کره ذوب شده به اطراف پاشیده خواهد شد.
- بعد از چند دقیقه که مرغها کاملا درون کره سرخ شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و با کته زعفرانی سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com