دلمه برگ مو (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

سبزی دلمه برگ مو شامل چیست؟

سبزی دلمه معمولا شامل تره، جعفری، شوید، مرزه، ترخون، نعناع و پیازچه یا سیر سبز می‌شود.

چاشنی دلمه برگ مو چیست؟

چاشنی دلمه در ذائقه اقوام مختلف فرق می‌کند. می‌تواند ترش و شور، ترش و شیرین یا شور و شیرین باشد. به هر حال طرز تهیه دلمه برگ مو می‌تواند متفاوت باشد در ذیل دو روش مرسوم برای تهیه این غذا را بیان کردیم.

  • برای ترش کردن دلمه: گوجه سبز، غوره، آبغوره، سرکه یا آبلیموترش و نارنج
  • برای شیرین کردن دلمه: شکر، آلو و حتی کشمش یا شربت سکنجبین

فوت‌وفن‌های تهیه دلمه برگ مو

امکان باز شدن دلمه داغ زیاد است. اما اگر کمی سرد شود، برداشتن آن آسان‌تر است و به راحتی در دیس چیده می‌شود. پس برای برداشتن دلمه برگ انگور پخته عجله نکنید.

توجه داشته باشید که برگ مویی که انتخاب می‌کنید دارای فضای خالی زیاد نباشد (اصطلاحا پنجه ای نباشد) در غیر اینصورت امکان باز شدن و ریختن مواد مایه دلمه وجود دارد.

طرز تهیه دلمه برگ مو

دُلْمه خوراکی در خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی است. دلمه کلمه‌ای ترکی به معنی «پُرشده» است. دلمه را می‌توان با برگ انگور (متداول‌ترین آن) فلفل دلمه، کدو گوجه فرنگی و بادمجان درست کرد.
  • زمان آماده سازی 40 دقیقه
  • زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
  • زمان کل 2 ساعت 10 دقیقه
  • مواد لازم

    • 1.5 پیمانه برنج نیم پز
    • ¼ پیمانه لپه نیم پز
    • 2 عدد پیاز خرد شده
    • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
    • 500 گرم گوشت چرخ کرده
    • 250 گرم سبزی دلمه خرد شده
    • 150 گرم کره یا روغن
    • 1 قاشق چایخوری فلفل
    • نمک به مقدار لازم
    • 150 گرم برگ مو
  • دستور العمل‌

    • برنج و لپه نیم پز شده به همراه پیاز داغ روشن و طلایی شده به همراه گوشت چرخ کرده را با هم کمی تفت دهید. سپس سبزی دلمه را اضافه کرده و اجازه دهید مخلوط به مدت 1 ساعت بپزد.
    • در حین پخت و زمانی که مقدار آب موجود در مخلوط کم شد، می‌توانید از چاشنی‌هایی که در بالا اشاره کردیم اضافه کنید.
    • بعد از اینکه مواد دلمه پخت، اجازه دهید تا مواد سرد شود تا آماده قرار دادن درون برگ مو شوند.
    • حالا ساقه برگ مو را را گرفته و مواد را طوری بریزید که طرف براق آن بیرون دلمه قرار گیرد و مواد، نزدیک به محل چیدن دم برگ باشد.
    • برگ را از همان محل روی مواد برگردانید. حال طرف چپ و راست برگ را روی آن برگردانید و در نهایت نوک برگ را روی بقیه بگذارید.
    •  کف قابلمه را دو تا 3 قاشق کره یا روغن بریزید و چند برگ روی آن قرار دهید.
    • دلمه‌ها را طوری کنار هم بچینید که آخرین تای برگ در زیر قرار بگیرد و با دلمه بعدی فاصله نداشته باشد.
    • به همین ترتیب ادامه دهید تا ظرف پر شود.
    • در آخر کار یک بشقاب چینی و یا پیرکس بر روی دلمه‌ها قرار دهید تا هنگام پختن دلمه‌ها باز نشود.
    • درون قابلمه آب ریخته و اجازه دهید تا روی همه دلمه‌ها را آب بگیرد.
    •  بعد از اینکه دلمه‌ها شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید دلمه برگ مو آرام بپزد.
  • .
    منبع: فودوتو | https://foodotto.com
error: Alert: Content selection is disabled!!