قلیه ماهی غذای کجاست؟
یکی از معروفترین خورشتهای ایرانی متعلق به جنوب ایران استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان و جنوب بلوچستان است. که به علت طعم خوب در بسیاری از استانهای دیگر تهیه و خورده میشود.
سبزی قلیه ماهی چیست؟
سبزی قلیه ماهی شامل: شنبلیله و گشنیز میشود. البته پیاز و سیر نیز به عنوان طعم دهنده در این غذای خوشمزه جنوبی مورد استفاده قرار میگیرد.
راز خوشمزگی قلیه ماهی چیست؟
یکی از نکاتی که برای تهیه این غذای محلی باید مورد نظر داشت این است که ماهی باید بدون استخوان و با گوشت لخم باشد. ماهیهایی مانند: سنگسر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، شوریده و سِکِن بهترین ماهیها برای تهیه قلیهماهی هستند.
همانگونه که قبلا در خصوص تهیه قورمه سبزی اشاره کردم، وجود شنبلیله و گشنیز زیاد باعث تلخ شدن غذای شما خواهد شد پس این نکته را حتما مدنظر قرار دهید.
یکی از نکات مهم در تهیه این غذا یجنوبی این است که نباید درب خورشت هنگام جا افتادن بسته شود، زیرا این مساله باعث میشود خورشت شما ببرد و به خوشمزه نشود.
همانگونه که میدانید طبع ماهی سرد است و بد بو است. برای رفع این دو مشکل از فلفل قرمز و سیر استفاده میکنند. البته نباید در مصرف آن زیادی روی کنید.
و در آخر سبزی که برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار میگیرد باید حسابی خرد شده و خمیری شود. به همین دلیل توصیه میکنیم از غذاساز برای خرد کردن و ریز کردن سبزی استفاده کنید.
طرز تهیه قلیه ماهی
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 2 ساعت
- تعداد 5 نفر
مواد لازم
- 200 گرم تمبر هندی
- 1 کیلوگرم ماهی پوست گرفته شده و پاک شده
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق چایخوری فلفل قرمز
- زردچوبه و نمک به مقدار لازم
- 300 گرم گشنیز و شنبلیله
- 1 بوته سیر
- 1 عدد پیاز متوسط
دستور العمل
- ماهی را به اندازه تکههای 4 در 4 سانتیمتر خرد کرده و میشوییم.
- ماهیای که برای تهیه قلیه ماهی استفاده میکنید باید بدون استخوان باشد.
- به همین دلیل ماهیهای شوریده، سنگسر، هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.
- سبزی این خورشت شامل شنبلیه و گشنیز است.
- پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت میدهیم.
- سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده را با آن کمی تفت میدهیم.
- ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزیها تفت میدهیم.
- بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه میپزیم.
- غذای شما هم اکنون حاضر است.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com