فوت و فن طرز تهیه دلمه کلم
میتوانید برای خوش رنگ شدن کلم کمی زردچوبه هنگام جوشیدن درون آب به آن اضافه کنید. کلم باید چیزی حدود 15 دقیقه درون آب جوش بماند و بعد با آب سرد آبکشی کنید و برگها را جدا کنید. برنج دلمه باید در مرحله اول پخت کمی نیم پز باشد. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید میتوانید از سبزی خشک هم برای درست کردن دلمه استفاده کنید. یک بشقاب بزرگ را به صورت برعکس روی دلمهها قرار دهید تا حین پخت از باز نشوند.
طرز تهیه دلمه کلم
دلمه غذایی خوشمزه است که از سبزیجات پر شده(گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کدو و بادمجان) با گوشت و سایر مواد تهیه میشود. این غذا بیشتر در کشورهای بالکان، آسیای مرکزی و خاورمیانه درست میشود.
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 2 ساعت
- تعداد 4 نفر
مواد لازم
- 1 عدد کلم سفید
- 2 عدد پیاز
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 پیمانه سبزی دلمه (پیازچه، ترخون، نعنا، مرزه، جعفری، گشنیز و تره)
- 2 پیمانه برنج
- 1 پیمانه لپه
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
دستور العمل
- سبزی دلمه را پاک کنید و بشویید و ریز خرد کنید.
- انتهای دلمه کلم را جدا کنید و درون آب جوش قرار دهید تا برگهای کلم نرم شوند.
- در یک قابلمه دیگر لپه را با کمی آب بپزید.
- برنج را هم جداگانه نیم پز کنید.
- پیازها را رنده کنید.
- گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. سپس سبزی دلمه را اضافه کنید.
- نمک، زردچوبه و فلفل را به مواد اضافه کنید.
- مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
- برنج نیم پز و لپه پخته شده را به مواد دلمه اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
- بعد از اینکه برگهای کلم نرم شد و قابل پیچیدن شد، کلم را از درون آب جوش بیرون بیاورید.
- برگهای ریز کلم را کف قابلمه بچینید.
- قسمت سفت میانی برگ کلم را جدا کنید. کمی از مواد داخل روی برگ کلم بگذارید و برگ کلم را رول کنید.
- دلمهها را درون قابلمه روی هم بچینید.
- درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید، رب را به روغن داغ شده اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت بدهید.
- سپس دو لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای 2 دقیقه جوش بخورد و سپس سس را از روی حرارت بردارید.
- سس را روی دلمهها بریزید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا دلمهها خوب بپزد.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com