فوت و فنهای پخت مرصع پلو
زرشک و کشمش سرخ شده در کنار انواع خلالها در رنگ و لعاب دادن به این غذا بسیار با اهمیت است بنابراین هنگام سرخ کردن زرشک و کشمش توجه داشته باشید که روغن یا کره خیلی داغ نباشد در غیر اینصورت رنگ آنها تیره خواهد شد.
برای گرفتن تلخی خلال پرتقال، ابتدا خلالها را دوبار میجوشانیم و آب آنرا عوض میکنیم و 5 تا 6 ساعت در آب سرد میریزیم و گاهی آنرا عوض میکنیم تا تلخی آن گرفته شود و بعد خلالها را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب چند جوش میدهیم تا مغز خلال شیرین شود و بعد در صافی ریخته و شربت آن که گرفته شد آن را مصرف میکنیم.
طرز تهیه مرصع پلو
امروز قصد داریم طرز تهیه مرصع پلو را به شما آموزش دهیم. اگر شما هم مثل من به ظاهر غذا اهمیت بدهید بدون شک این غذا را به عنوان زیباترین غذای ایرانی انتخاب خواهید کرد.
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 2 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 3 ساعت
- تعداد 7 نفر
مواد لازم
- 1 کیلوگرم برنج
- 1 عدد مرغ پاک کرده یا 7 تکه سینه مرغ
- 1 عدد پیاز
- 100 گرم کشمش پلویی
- 150 گرم زرشک
- 100 گرم خلال بادام
- 100 گرم خلال پسته
- 1 پیمانه روغن
- 2 لیوان خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته شده شیرین
- 1 قاشق مرباخوری زعفران ساییده
دستور العمل
- برنج را خیس میکنیم، مرغ را تمیز میکنیم، با یک لیوان آب یک عدد پیاز و کمی نمک میگذاریم بپزد به طوریکه بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد.
- استخوانهای درشت مرغ را میکشیم و مرغ را به قطعات متوسط خرد میکنیم. زرشک و کشمش را جداگانه میشوییم و خشک میکنیم و جداگانه با دو قاشق روغن سرخ میکنیم.
- به زرشک دو سه قاشق شکر اضافه میکنیم. خلال بادام را نیز در آب سرد خیس میکنیم تا کمی نرم شود، زعفران را در کمی آبجوش حل میکنیم و آماده میگذاریم.
- برنج را آبکش میکنیم، کمی روغن و آب ته قابلمه میریزیم و 1/2 از برنج را در قابلمه ریخته و قطعات مرغ را روی آن میگذاریم.
- نصف از بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و نصف از خلال پرتقال و بادام را روی سطح برنج قرار میدهیم و با بقیه برنج روی آنرا میپوشانیم.
- در قابلمه را بسته و روی حرارت قرار میدهیم تا در قابلمه عرق کند. آب مرغ را صاف کرده و با سه چهار قاشق روغن و کمی زعفران حل شده در آبجوش مخلوط میکنیم و روی برنج میدهیم و برنج را دم میکنیم.
- نکته حساس در کشیده این پلو است که باید نهایت سلیقه را به کار برد، دیس بزرگ انتخاب میکنیم. دو سه کفگیر از روی برنج را که به گل پلو معروف است بر میداریم و با زعفران مخلوط میکنیم.
- خلال بادام و پرنقال و کشمش سرخ کرده و زرشک سرخ کرده را با برنج داخل قابلمه مخلوط میکنیم و پلو را در دیس میکشیم.
- قطعات مرغ را روی آن میچینیم و با برنج زعفرانی روی مرغ را میپوشانیم و با بقیه خلال بادام، خلال پرتقال، زرشک و کشمش سرخ کرده و خلال پسته روی پلو را به دقت به صورت راهراه و یا خانهخانه تزئین میکنیم و کمی کره آبکرده روی دیس میدهیم.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com