فوت و فن تهیه کلم پلو
میتوانید از کلم سر قمری یا برگ کلم برای تهیه این غذا استفاده کنید و خودتان را در محدودیت مواد اولیه قرار ندهید. البته معمولا این غذا با کلم سفید تهیه میشود.
توجه داشته باشید که اضافه کردن کوفته ریزه یکی از اساسهای این غذاست با این حال اگر نمیخواهید گوشت مصرف کنید میتوانید کوفته ریزهها را از فرایند پخت کلم پلو حذف کنید.
طرز تهیه کلم پلو
کلمپلو غذای سنتی شیراز است که بهطور معمول از کلم و برنج و سبزی مخصوص تهیه میشود. در این غذا از ادویه، زردچوبه، زعفران استفاده میشود. بهطور معمول در میان این پلو کوفته ریزه نیز قرار داده میشود.
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 2 ساعت
- زمان کل 2 ساعت 30 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 6 پیمانه برنج
- 1 کیلوگرم کلم خرد شده
- 2 عدد پیاز
- نمک و فلفل و آبلیمو به مقدار لازم
- ½ کیلوگرم شوید، تره، ترخون و ریحان
مواد لازم برای کوفته ریزه
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 4 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور العمل
- برنج را با مقداری نمک از چند ساعت قبل خیس کرده، کلمها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زردچوبه سرخ میکنیم.
- در حین سرخ شدن مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرید.
- سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم، شسته و خرد میکنیم.
- برنج را با نصف قاشف مرباخوری زردچوبه میجوشانیم، آبکش میکنیم.
- سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط میکنیم و در قابلمه ریخته و دم میکنیم.
- در ادامه پیاز را بر روی گوشت چرخ کرده رنده کرده و آرد نخودچی، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم.
- گوشت را خوب ورز میدهیم تا مواد کاملا با آن مخلوط شود و در نهایت آن را به صورت کوفته ریزه درآورده و سرخ میکنیم.
- مقداری پیاز سرخ کرده هم برای تزئین آماده میکنیم. حالا کوفته ریزههای سرخ کرده را در وسط پلو قرار داده تا همراه پلو دم بکشد.
- وقتی پلو دم کشید آن را در دیس کشیده و با پیاز سرخ کرده تزئین میکنیم.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com