موساکا (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نکات طرز تهیه موساکا یونانی

به جای پنیر پارمزان می‌توانید از پنیر پیتزا برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید. همچنین به جای سس بشامل می‌توانید از مخلوط 3/4 پیمانه ماست چکیده، 1 قاشق آرد و نصف پیمانه پنیر خامه‌ای استفاده کنید. قبل از گذاشتن ظرف داخل فر روی آن را با فویل آلومینیوم بپوشانید و در دقایق آخر پخت، فویل را بردارید و بگذارید پنیر روی موساکا طلایی شود.

برای خوش عطرتر شدن این غذا می‌توانید به سس گوشت، برگ بو و دارچین نیز اضافه کنید. حتی می‌توانید به سس بشامل هم کمی جوز هندی اضافه کنید. و در آخر موساکا را با سالاد سبزیجات مورد علاقه خود می‌توانید سرو کنید.

طرز تهیه موساکا یونانی

موساکا یک غذای خوشمزه است که با سیب زمینی، بادمجان و گوشت چرخ کرده و سس بشامل درست می‌شود. این غذا در کشورهای خاورمیانه، یونان و بالکان بسیار محبوب است.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 45 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 15 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

 

مواد لازم

  • 3 عدد بادمجان بزرگ
  • 3 عدد سیب زمینی
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 2 حبه سیر
  • 500 گرم گوشت چرخ کرده
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 2 عدد گوجه فرنگی پوره شده
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 1 قاشق چایخوری آویشن
  • 1 لیتر شیر
  • 120 گرم کره
  • 120 گرم آرد
  • 85 گرم پنیر پارمسان
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • روغن برای سرخ کردن

دستور العمل‌

  • بعد از اینکه بادمجان‌ها را شستید، آن‌ها را با پوست و به صورت طولی برش بزنید.
  • بادمجان‌ها را روی یک دستمال تمیز بگذارید و روی آن‌ها کمی نمک بپاشید و بگذارید برای 30 دقیقه بمانند.
  • سیب زمینی‌ها را حلقه حلقه برش بزنید.
  • بعد از 30 دقیقه بادمجان‌ها را بشویید و کاملا خشک کنید.
  • سیب زمینی‌ها و بادمجان‌ها را سرخ کنید تا طلایی شوند و روغن آن‌ها را بعد از سرخ شدن خوب بگیرید.
  • اگر دوست دارید موساکا کمی سبک‌تر باشد می‌توانید بادمجان و سیب زمینی را در فر بپزید.
  • روغن زیتون را درون ماهیتابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
  • پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید برای 5 الی 6 دقیقه سرخ شوند.
  • 2 حبه سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و برای 3 الی 4 دقیقه دیگر تفت دهید.
  • گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند.
  • نمک و فلفل و آویش را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
  • رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
  • در مرحله بعد گوجه فرنگی‌های پوره شده را اضافه کنید.
  • 1 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مواد به جوش بیاید.
  • بعد از جوشیدن مواد حرارت را کم کنید و بگذارید سس با حرارت پایین کاملا بپزد و غلیظ شود.
  • 1 لیتر شیر را در ماهیتابه روی حرارت متوسط بگذارید تا گرم شود.
  • در ظرفی دیگر کره را آب کنید، وقتی کره آب شد، آرد را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد و کره به شکل خمیری نرم دربیاید.
  • شیر را آرام آرام به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
  • تا زمانی هم بزنید که سس غلیظ و یکدستی داشته باشید.
  • سس را از روی حرارت بردارید و به آن نمک، فلفل سیاه، پنیر پارمسان و زرده‌های تخم مرغ را اضافه کنید.
  • سس را هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
  • فر را روشن کنید و روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  • 4 الی 5 قاشق از سس بشامل را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • یک ظرف با گنجایش مناسب برای مواد انتخاب کنید. یک ظرف 33×22 سانتی‌متر برای این مقدار مواد لازم است.
  • سیب زمینی‌ها را کف ظرف بچینید تا کل سطح آن را بپوشاند.
  • در مرحله بعد یک لایه بادمجان کف ظرف بچینید.
  • سس گوشت که اماده کرده بودید را روی بادمجان‌ها بریزید و به صورت یکسان پخش کنید.
  • یک لایه دیگر بادمجان روی سس گوشت بچینید.
  • در این مرحله سس بشامل را روی بادمجان‌ها بریزید و کمی پنیر پارمسان روی آن بریزید تا بعد از پخت در فر روی موساکا طلایی شود.
  • ظرف را برای 40 الی 50 دقیقه داخل فر بگذارید تا کاملا بپزد و سس روی آن طلایی – قهوه‌ای بشود.
  • ظرف را از فر دربیاورید و اجازه بدهید کمی از حرارت بیفتد و سپس برش بزنید و سرو کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!