نکات طرز تهیه موساکا یونانی
به جای پنیر پارمزان میتوانید از پنیر پیتزا برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید. همچنین به جای سس بشامل میتوانید از مخلوط 3/4 پیمانه ماست چکیده، 1 قاشق آرد و نصف پیمانه پنیر خامهای استفاده کنید. قبل از گذاشتن ظرف داخل فر روی آن را با فویل آلومینیوم بپوشانید و در دقایق آخر پخت، فویل را بردارید و بگذارید پنیر روی موساکا طلایی شود.
برای خوش عطرتر شدن این غذا میتوانید به سس گوشت، برگ بو و دارچین نیز اضافه کنید. حتی میتوانید به سس بشامل هم کمی جوز هندی اضافه کنید. و در آخر موساکا را با سالاد سبزیجات مورد علاقه خود میتوانید سرو کنید.
طرز تهیه موساکا یونانی
موساکا یک غذای خوشمزه است که با سیب زمینی، بادمجان و گوشت چرخ کرده و سس بشامل درست میشود. این غذا در کشورهای خاورمیانه، یونان و بالکان بسیار محبوب است.
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 45 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 15 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 3 عدد بادمجان بزرگ
- 3 عدد سیب زمینی
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 2 حبه سیر
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 عدد گوجه فرنگی پوره شده
- 1 قاشق چایخوری نمک
- ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه
- 1 قاشق چایخوری آویشن
- 1 لیتر شیر
- 120 گرم کره
- 120 گرم آرد
- 85 گرم پنیر پارمسان
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- روغن برای سرخ کردن
دستور العمل
- بعد از اینکه بادمجانها را شستید، آنها را با پوست و به صورت طولی برش بزنید.
- بادمجانها را روی یک دستمال تمیز بگذارید و روی آنها کمی نمک بپاشید و بگذارید برای 30 دقیقه بمانند.
- سیب زمینیها را حلقه حلقه برش بزنید.
- بعد از 30 دقیقه بادمجانها را بشویید و کاملا خشک کنید.
- سیب زمینیها و بادمجانها را سرخ کنید تا طلایی شوند و روغن آنها را بعد از سرخ شدن خوب بگیرید.
- اگر دوست دارید موساکا کمی سبکتر باشد میتوانید بادمجان و سیب زمینی را در فر بپزید.
- روغن زیتون را درون ماهیتابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
- پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید برای 5 الی 6 دقیقه سرخ شوند.
- 2 حبه سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و برای 3 الی 4 دقیقه دیگر تفت دهید.
- گوشت را اضافه کنید و تفت بدهید تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند.
- نمک و فلفل و آویش را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
- رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.
- در مرحله بعد گوجه فرنگیهای پوره شده را اضافه کنید.
- 1 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید مواد به جوش بیاید.
- بعد از جوشیدن مواد حرارت را کم کنید و بگذارید سس با حرارت پایین کاملا بپزد و غلیظ شود.
- 1 لیتر شیر را در ماهیتابه روی حرارت متوسط بگذارید تا گرم شود.
- در ظرفی دیگر کره را آب کنید، وقتی کره آب شد، آرد را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد و کره به شکل خمیری نرم دربیاید.
- شیر را آرام آرام به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
- تا زمانی هم بزنید که سس غلیظ و یکدستی داشته باشید.
- سس را از روی حرارت بردارید و به آن نمک، فلفل سیاه، پنیر پارمسان و زردههای تخم مرغ را اضافه کنید.
- سس را هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
- فر را روشن کنید و روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- 4 الی 5 قاشق از سس بشامل را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- یک ظرف با گنجایش مناسب برای مواد انتخاب کنید. یک ظرف 33×22 سانتیمتر برای این مقدار مواد لازم است.
- سیب زمینیها را کف ظرف بچینید تا کل سطح آن را بپوشاند.
- در مرحله بعد یک لایه بادمجان کف ظرف بچینید.
- سس گوشت که اماده کرده بودید را روی بادمجانها بریزید و به صورت یکسان پخش کنید.
- یک لایه دیگر بادمجان روی سس گوشت بچینید.
- در این مرحله سس بشامل را روی بادمجانها بریزید و کمی پنیر پارمسان روی آن بریزید تا بعد از پخت در فر روی موساکا طلایی شود.
- ظرف را برای 40 الی 50 دقیقه داخل فر بگذارید تا کاملا بپزد و سس روی آن طلایی – قهوهای بشود.
- ظرف را از فر دربیاورید و اجازه بدهید کمی از حرارت بیفتد و سپس برش بزنید و سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com