نکات طرز تهیه پیده گوشت
خمیر را بعد از آماده شدن میتوانید به دو قسمت تقسیم کنید یا اینکه به چهار قسمت تقسیم کنید و پیدههای کوچکتری داشته باشید. معمولا پیده را بعد از پخت برش زده و سرو میکنند. لازم نیست گوشت چرخ کرده قبل از گذاشتن در فر سرخ شود. در دستور پخت کلاسیک پیده گوشت چرخ کرده فقط در فقط پخته میشود. میتوانید برای هر عدد پیده گوشت ترکی یک عدد تخممرغ هم کنید و روی پیده بگذارید و با آن میل کنید. پیده را معمولا با لیموترش تازه سرو میکنند.
بعد از خارج کردن پیدهها از فر مقداری جعفری و گشنیز تازه و خرد شده روی پیدهها بپاشید. بعد از اینکه پیدهها کمی سرد شدند با چاقوی پیتزابری یا چاقوی معمولی تیز، آنها را به صورت اریب برش دهید.
طرز تهیه پیده گوشت
پیده یک غذای خوشمزه ترکیهای است که به آن پیتزا ترکی هم گفته میشود. پیده گوشت در صورت آماده بودن خمیر در کمتر از نیم ساعت پخته میشود و بسیار لذیذ است. مواد روی پیده میتواند متنوع باشد، ترکیبی از گوشت و پیاز، پنیر چدار و اسفناج و حتی پنیر و سوجوک(سوسیس ترکیهای)!
- زمان آماده سازی 1 ساعت
- زمان پخت 40 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 40 دقیقه
- تعداد 4 نفر
مواد لازم
- 300 گرم آرد چند منظوره
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 14 گرم پودر خمیر مایه فوری
- 1 پیمانه آب گرم
- 3 قاشق غذاخوری روغن
مواد لازم برای تاپینگ پیده
- 1 عدد پیاز متوسط خرد شده
- 400 گرم گوشت چرخ کرده
- ½ عدد فلفل دلمهای سبز خرد شده
- 2 عدد گوجه فرنگی متوسط
- 1 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 عدد تخم مرغ
دستور العمل
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- پودر خمیر مایه را در یک کاسه کوچک بریزید و با نصف پیمانه آب ولرم مخلوط کنید و برای 5 دقیقه کناری بگذارید تا پف کند.
- در یک کاسه بزرگ آرد و نمک را با هم مخلوط کنید.
- حفرهای در وسط آرد ایجاد کنید و روغن و مخلوط خمیر مایه را درون آن بریزید.
- نصف پیمانه آب باقیمانه را هم به آرد اضافه کنید.
- با دست از کنارهها آرد را به مواد مایع اضافه کنید و ورز بدهید تا خمیر تشکیل شود.
- خمیر را برای 3 الی 5 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
- اگر خمیر به دست میچسبید یک قاشق غذاخوری دیگر آرد اضافه کنید و ورز بدهید.
- خمیر را درون یک کاسه قرار دهید و روی آن را با یک پارچه تمیز بپوشانید و در محیطی گرم برای 1 ساعت قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.
- در زمانی که خمیر استراحت میکند شما میتوانید مواد داخل پیده را آماده کنید.
- در یک تابه کمی روغن یا روغن زیتون بریزید و پیاز و فلفل دلمهای را با آن تفت دهید.
- پیاز و فلفل دلمهای را برای 2 الی 3 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم شوند.
- دانههای گوجه فرنگی را دربیاورید و گوجه فرنگیها را به صورت نگینی خرد کنید و با 1 قاشق رب گوجه فرنگی به پیاز و فلفل اضافه کنید.
- بعد از 3 الی 5 دقیقه تفت دادن مواد، آبلیمو تازه و نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن حرارت را خاموش کنید.
- گوشت چرخ کرده را در کاسهای قرار دهید و سبزیجات تفت داده شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
- وقتی که حجم خمیر دو برابر شد، خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده و تمیز برای 2 دقیقه ورز دهید و سپس خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
- خمیرها را به شکل توپهای کاملا گرد دربیاورید. سپس خمیرها را با وردنه به شکل دو بیضی 20×40 سانتیمتری باز کنید.
- روی سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید و خمیرها را داخل سینی بچینید.
- روی هر کدام از خمیرها از ترکیب گوشت و سبزیجات بریزید. دقت کنید که 2 سانتی متر از لبههای خمیر باید خالی باشند و مواد روی آن نریزید.
- لبه خمیر را به سمت داخل و روی مواد داخل پیده برگردانید و نوک خمیر را به شک تیز و زاویه دار روی هم برگردانید تا خمیر به شکل یک قایق دربیاید.
- تخم مرغ را درون یک کاسه کوچک بشکنید و با کمی روغن با چنگال هم بزنید.
- تخم مرغ هم زده شده را با یک براش آشپزخانه روی کنارههای خمیر پیده بمالید.
- پیدهها را برای 25 الی 30 دقیقه در فر بپزید تا خمیر تر و برشته شود و مواد روی آن بپزد.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com