مربای بالنگ (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

چگونه تلخی مربای بالنگ را بگیریم؟

برای گرفتن تلخی مربای بالنگ باید قبل از پختن مربا، بالنگ‌ها را در قابلمه‌ای حاوی آب روی حرارت متوسط قرار دهید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس آب را برای 5 دقیقه بجوشانید. بالنگ‌ها را از ظرف خارج کنید و با آب سرد آبکشی کنید، با دستتان بالنگ‌ها را فشار دهید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود، برای گرفتن تلخی مربای بالنگ توصیه می‌شود این کار را 3 بار انجام دهید. هرچقدر میزان آب بیشتر باشد تلخی مربای شما کمتر خواهد بود. سپس آن‌ها را به مدت چند ساعت در آب سرد قرار دهید تا باقی مانده تلخی نیز از این طریق گرفته شود.

طرز تهیه مربای بالنگ

بالنگ دارای پوست زرد رنگ طلایی، با بوی معطر، به خصوص نوع کوچک آن که پوستش صاف است، معطرتر است. قسمت گوشتی سفید متصل به پوست خارجی آن ضخیم است. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه مربای بالنگ را به شما آموزش دهیم.
  • زمان آماده سازی 1 ساعت
  • زمان پخت 1 ساعت
  • زمان کل 2 ساعت

 

مواد لازم

  • 200 تا 250 گرم بالنگ خشک
  • 1.5 کیلوگرم شکر
  • ¾ قاشق چایخوری جوهر لیمو
  • 5 تا 6 لیوان آب
  • 1 استکان گلاب

دستور العمل‌

  • بالنگ‌ها را 24 ساعت در آب سرد می‌خیسانیم، و در این در این مدت چند بار آب آن‌را عوض می‌کنیم.
  • سپس داخل آن را تمیز می‌کنیم. روز بعد در ظرف مناسبی آب ریخته و روی حرارت قرار می‎دهیم.
  • بالنگ‌ها را در آن می‌ریزیم و به مدت 5 دقیقه می‌جوشانیم، سپس در صافی ریخته و این کار را سه بار تکرار می‌کنیم، مجددا بالنگ‌ها را در صافی ریخته و پس از آن در آب سرد می‌ریزیم و حدود 5 تا 6 ساعت می‌گذاریم بماند.
  • در این مدت چندین بار آب آن را عوض می‌کنیم، سپس بالنگ‌ها را از آب بیرون آورده و پوست روی آن‌را با یک چاقوی تیز نازک می‌گیریم.
  • مجددا بالنگ‌ها را چند ساعت در آب سرد ریخته تا کاملا تلخی آن گرفته شود، سپس آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت می‌گذاریم تا بجوشد.
  • در اواسط جوش جوهر لیمو را اضافه می‌کنیم، آنگاه بالنگ‌ها را پس از خرد کردن و شستن و فشردن داخل آن می‌ریزیم و می‌گذاریم بجوشد تا کاملا غلیظ شود.
  • از زمانی که بالنگ‌ها را در داخل شهد می‌ریزیم چند بار قابلمه مربا را از روی حرارت برداشته تا کاملا از جوش بیافتد و شهد داخل بالنگ‌ها برود.
  • این مربا نیز بسیار زیبا، خوش طعم و خوشمزه می‌باشد. می‌توانید در اواخر طبخ یک استکان گلاب به آن اضافه کنید و پس از چند دقیقه جوش، شعله را خاموش کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!