نکات مهم در تهیه مربا بهار نارنج
نکته مهمی که بسیاری از ما هنگام تهیه مربا به آن توجه نمیکنیم این است که فکر میکنیم مربا باید هنگام پخت غلیظ شود و به همین دلیل آن را زیاد میپزیم. حال آنکه مرباها بعد از اینکه سرد شدن و درون یخچال قرار گرفتند سفت و غلیظ میشود. این نکته را در تهیه مربای نارنج هم مدنظر قرار دهید و خیلی آن را نجوشانید.
جوشاندن همزمان شکر، آب و گلهای بهار نارنج باعث تیره شدن مربا میشود که برخی توصیه میکنند کمی زعفران دم کرده به آن اضافه کنید تا رنگ مربا را باز کند البته این به سلیقه شما بستگی دارد.
علت اینکه قبل از وارد کردن شکوفههای بهار نارنج آن را در آب سرد قرار میدهیم این است که هنگام پختن با آب و شکر شکوفهها جمع نشود و همچنان باز باشد تا ظاهر مربا خراب نشود.
خواص بهار نارنج چیست؟
خواص بهار نارنج بسیار زیاد است و به همین دلیل است که کاربردهای بسیار متنوعی از آن در صنایع غذایی میشود؛ یکی از این خاصیتها این است که عرق آن اشتهاآور است و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید است.
همچنین مصرف بهارنارنج برای بزرگی طحال نیز مفید است و به همراه آب کرفس برای دفع سنگ کلیه و مثانه مورد استفاده قرار میگیرد. البته قبل از استفاده از آن برای درمان این بیماریها حتما با پزشک خود مشورت کنید.
طرز تهیه مربا بهار نارنج
- زمان آماده سازی 15 دقیقه
- زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 45 دقیقه
مواد لازم
- 250 گرم گل بهار نارنج
- 5 لیوان آب
- 1 قاشق چایخوری جوهر لیمو یا 1/4 قاشق مرباخوری آبلیمو
- 1 تا 1.5 کیلوگرم شکر
دستور العمل
- در ظرفی گلهای بهار نارنج را ریخته و روی آن آب میریزیم، روی حرارت قرار دهید تا 5 دقیقه بجوشد.
- آن را در صافی ریخته و مجددا این کار را با 3 بار تکرار مینماییم، سپس گلها را در آب سرد ریخته و 2 تا 3 ساعت در آب نگه میداریم.
- در این مدت چند بارآب آن را عوض میکنیم.
- آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار داده و سپس گلها را در آن ریخته و جوهر لیمو یا آبلیمو را نیز به آن اضافه میکنیم و میگذاریم روی حرارت بماند تا کاملا غلیظ شده و سطح آن پر از حباب گردد.
- این مربا در صورتی که با گل بهار نارنج تازه تهیه شود، بسیار خوش طعم و لذیذ خواهد بود.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com