نازخاتون (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

فوت و فن‌های تهیه نازخاتون

اگر برای تهیه این ترشی خوشمزه آب انار نداشتید، می‌توانید از همین میزان سرکه خانگی استفاده کنید. این مساله به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.

بعد از اینکه مطابق دستور زیر این ترشی را تهیه کردید، بلافاصله آن را مصرف کنید و مانند سایر ترشی‌ها نیاز به مدت زمانی مثلا 7 روزه و یا 30 روزه برای آماده مصرف شدن نیست.

شمالی‌ها برای تهیه نازخاتون از ریحان مازندرانی و بر حسب منطقه از سبزی‌های محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ هم استفاده می‌کنند.

طرز تهیه نازخاتون

نازخاتون نوعی ترشی است که از بادمجان کبابی ساطوری، گوجه فرنگی، گلپر و برخی سبزی‌های خوش عطر تهیه می‌شود. این چاشنی که از ترشی‌های معروف شمال ایران است.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 30 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت

 

مواد لازم

  • 8 تا 10 عدد بادمجان قلمی
  • 2 لیوان آب انار
  • ½ لیوان آبغوره
  • 1 قاشق غذاخوری گلپر
  • 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک
  • 2 قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • بادمجان‌ها را در فر یا روی شعله گاز کبابی می‌کنیم. در صورت کباب کردن در فر بادمجان‌ها را در سینی فر می‌چینیم و فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم می‌کنیم.
  • سینی را به مدت تقریبا یک ساعت کف فر قرار می‌دهیم تا بادمجان‌ا کاملا پخته شوند. بعد آن‌ها را پوست می‌کنیم و ساطوری می‌کنیم.
  • حالا روی گوجه‌فرنگی‌ها آبجوش ریخته و پوست آن‌ها را می‌کنیم و گوشت آن‌ها را خرد می‌کنیم آب انار و آبغوره را با بادمجان ساطوری شده مخلوط می‌کنیم و می‌گذاریم آهسته بجوشد تا کاملا به خورد بادنجان برود.
  • سپس نعناع، گلپر و پیاز رنده شده را در آن می‌ریزیم و بلافاصله از روی حرارت گاز بر می‌داریم و تکه‌های گوجه فرنگی را داخل آن می‌ریزیم و بهم می‌زنیم.
  • در آخر می‌توانید مقداری گردوی چرخ کرده یا پودر شده را درون نازخاتون بریزید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!