فوت و فنهای تهیه نازخاتون
اگر برای تهیه این ترشی خوشمزه آب انار نداشتید، میتوانید از همین میزان سرکه خانگی استفاده کنید. این مساله به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
بعد از اینکه مطابق دستور زیر این ترشی را تهیه کردید، بلافاصله آن را مصرف کنید و مانند سایر ترشیها نیاز به مدت زمانی مثلا 7 روزه و یا 30 روزه برای آماده مصرف شدن نیست.
شمالیها برای تهیه نازخاتون از ریحان مازندرانی و بر حسب منطقه از سبزیهای محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ هم استفاده میکنند.
طرز تهیه نازخاتون
نازخاتون نوعی ترشی است که از بادمجان کبابی ساطوری، گوجه فرنگی، گلپر و برخی سبزیهای خوش عطر تهیه میشود. این چاشنی که از ترشیهای معروف شمال ایران است.
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت
مواد لازم
- 8 تا 10 عدد بادمجان قلمی
- 2 لیوان آب انار
- ½ لیوان آبغوره
- 1 قاشق غذاخوری گلپر
- 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- 2 قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
- بادمجانها را در فر یا روی شعله گاز کبابی میکنیم. در صورت کباب کردن در فر بادمجانها را در سینی فر میچینیم و فر را با حرارت 400 درجه فارنهایت گرم میکنیم.
- سینی را به مدت تقریبا یک ساعت کف فر قرار میدهیم تا بادمجانا کاملا پخته شوند. بعد آنها را پوست میکنیم و ساطوری میکنیم.
- حالا روی گوجهفرنگیها آبجوش ریخته و پوست آنها را میکنیم و گوشت آنها را خرد میکنیم آب انار و آبغوره را با بادمجان ساطوری شده مخلوط میکنیم و میگذاریم آهسته بجوشد تا کاملا به خورد بادنجان برود.
- سپس نعناع، گلپر و پیاز رنده شده را در آن میریزیم و بلافاصله از روی حرارت گاز بر میداریم و تکههای گوجه فرنگی را داخل آن میریزیم و بهم میزنیم.
- در آخر میتوانید مقداری گردوی چرخ کرده یا پودر شده را درون نازخاتون بریزید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com