نکات مهم در تهیه زیتون پرورده چیست؟
اگر زیتون شور یا تلخ است، آن را در آب قرار دهید و روزی چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی و شوری آن از بین برود. ممکن است این کار بین 2 تا 3 روز زمان ببرد ولی معمولا با چند ساعت خواباندن زیتون در آب میتواند مزه تلخی و یا شوری آن را گرفت. در آخرین مرحله مقدار نسبتا کمی نمک در آب زیتون بریزید تا مزهدار شود. بعد از دو ساعت زیتون را در صافی بریزید تا آب آن برود و سپس در مایه زیتون پرورده قرار دهید.
اگر ترجیح میدهید رنگ زیتون پروردهای که تهیه میکنید روشن باشد باید در ترکیب آن از گردوی زیادتری استفاده کنید و اگر از مقدار بیشتری رب انار در مواد زیتون پرورده استفاده کنید، رنگ آن تیرهتر خواهد شد.
زیتون پرورده خانگی زود ترش میشود. علت ترش شدن زیتون پرورده این است که مواد کمکم طعم خود را از دست میدهند. اگر زیتون را در ظرف شیشهای نگهداری کنید، ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
سبزی معطر برای زیتون پرورده چیست؟
چوچاق یک نوع سبزی محلی گیلانی است. در صورت در دسترس نبودن سبزی چوچاق میتوانید زیتون پرورده را بدون آن تهیه کنید. و استفاده از این سبزی میتواند به دلخواه باشد.
کالری زیتون پرورده چقدر است؟
هر 6 تا 8 عدد زیتون پرورده حدود 400 کالری انرژی دارد. البته این میزان کالری به طرز تهیه زیتون پرورده نیز بستگی دارد و هرچه میزان گردو بیشتر باشد این کالری نیز افزایش مییابد.
طرز تهیه زیتون پرورده
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان کل 30 دقیقه
مواد لازم
- 500 گرم زیتون گوشت دار
- 1 تا 2 حبه سیر
- 200 گرم مغز گردو
- نمک و گلپر به مقدار لازم
- 1 لیوان آب انار تازه و ترش یا 2 قاشق غذاخوری رب انار ترش
- 1.5 قاشق غذاخوری نعناع، خالواش و چاچوق (مقدار چاچوق کمی بیشتر باشد)
دستور العمل
- هستههای زیتون را در بیاورید، مغز گردو را خرد کنید.
- سبزیها را پاک کرده، بشویید و بگذارید کاملا خشک شود و بعد آن را خرد کنید.
- زیتون، سیر و سبزی و گردوی خرد شده را با هم مخلوط کنید و به آن نمک و گلپر بزنید.
- آب انار یا رب انار را به مخلوط اضافه کنید اما مراقب باشید مخلوط خیلی شل نشود.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com