راهکار جلوگیری از کپک زدن خیارشور چیست؟
دلایل کپک زدن خیارشور میتواند متفاوت باشد اما مهمترین آن میتواند خیس و یا مرطوب بودن خیار، سبزی و یا حتی ظرفی که قرار است خیارشور را در آن نگهداری میکنید باشد، بنابراین حتما قبل از تهیه آن حتما از خشک بودن همه مواردی که در بالا اشاره کردم مطمئن باشید.
یکی دیگر از مواردی که ممکن است باعث کپک زدن شود، این است که از نمک سفره (نمک نمکدان) برای تهیه خیارشور استفاده کنید. زیرا این نوع نمکها معمولا مواد افزودنی داشته و ممکن است یکی از عوامل کپک زدن باشد.
همچنین تمیز بودن، دستها هنگام تهیه خیارشور، تمیز و شسته بودن خیار و فاقد هر گونه خرابی بودن و لک دار بودن از مواردی است که مانع از خراب شدن و کپک زدن خواهد شد. همچنین از بسته بودن کامل ظرف خیار شور مطمئن شوید، زیرا ورود هوا نیز میتواند باعث کپک شود.
نسبت آب و نمک در خیارشور چقدر است؟
به ازای 16 لیوان آب، نصنف لیوان نمک مورد نیاز است. البته توجه کنید که نمک ید دار و نمک سفره (نمک نمکدان) برای تهیه خیارشور استفاده نکنید.
طرز تهیه خیارشور
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان کل 30 دقیقه
مواد لازم
- 2 کیلوگرم خیار ریز مخصوص خیار شور
- 2 لیوان سرکه
- ½ کیلوگرم نعنا، شوید، ترخون
- ½ پیمانه نمک
- 1 بوته سیر
- 6 عدد فلفل تند سبز
- 16 لیوان آب
دستور العمل
- ابتدا خیارها را به خوبی بشورید و بعد از این کار آنها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید رطوبت آن از بین برود.
- توجه داشته باشید که اگر خیارها خیس و یا مرطوب امکان کپک زدن خیار شور وجود خواهد داشت.
- حالا سبزیجات را شسته و دقیقا مانند خیارها آن را بر روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا کاملا خشک شود.
- در یک ظرف دلخواه دو حبه سیر به همراه مقداری از سبزی را درون ظرف ریخته و سپس تعدادی خیار را اضافه کنید.
- این کار را تکرار کنید و هر بار لابه لای خیارها سبزی و سیر اضافه کرده تا اینکه ظرف کاملا پر شود.
- حالا در یک قابلمه متوسط 16 لیوان آب و نصف لیوان نمک را با هم جوش بیاورید، بعد از اینکه نمک در آب حل شد سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید تا محلول جوش بیاید.
- در این مرحله محلول را به صورت داغ در ظرف بریزید و درب آن را فورا ببندید.
- بعد از اینکه خنک شد، ظرف را در یک جای تاریک و خنک نگهداری کنید.
- حدودا یکماه طول میکشد تا خیار شور شما آماده شود.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com