بانوفی پای چیست؟
بانوفی پای (به انگلیسی Banoffee) یک دسر انگلیسی بر پایه خامه، موز و تافی و خامه است و لایه زیرین آن با استفاده از بیسکویت خرد شده درست میشود. نام بانوفی پای از ترکیب دو کلمه تافی و موز در انگلیسی گرفته شده که مواد اصلی این دسر هستند. دو سرآشپز رستوران مجارستانی در لندن به نامهای ایان دویینگ و نیگل مکنزی برای اولین دفعه در سال 1971 این پای را با دستور پخت مخصوص به خود پختهاند. البته آنها گفتهاند فکر اولیه پخت این دسر از دستور پخت یک پای آمریکایی الهام گرفتهاند. آنها در این زمینه تلاش زیادی میکنند. آنها بارها و بارها این دستور پخت را با میوههای مختلف امتحان کردند تا در آخر به این نتیجه رسیدند که بانوفی پای باید با موز درست شود.
نکات طرز تهیه بانوفی پای
میتوانید کراست بیسکویتی بانوفی پای را داخل فر نگذارید و فقط کراست را داخل یخچال بگذارید تا سفت شود. شما میتوانید این پای را به صورت تک نفره و لیوانی درست کنید. برای درست کردن بانوفی پای میتوانید از نان تارت آماده هم استفاده کنید. بانوفی پای را میتوانید تا سه روز در یخچال نگه دارید.
طرز تهیه بانوفی پای
- زمان آماده سازی 20 دقیقه
- زمان پخت 10 دقیقه
- زمان کل 30 دقیقه
- تعداد 5 نفر
مواد لازم
- 2 عدد موز بزرگ
- 2 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
- 4 قاشق غذاخوری پودر قند
- 300 گرم سس کارامل یا دلسه دلچه
- 200 گرم خامه
- ¼ قاشق چایخوری وانیل
- 10 قاشق غذاخوری کره آب شده
- ½ قاشق چایخوری نمک
دستور العمل
- فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- در یک کاسه با گنجایش مناسب بیسکویت خرد شده، کره آب شده، شکر قهوه ای و نمک را با هم مخلوط کنید. میتوانید این مواد را داخل غذاساز بریزید و چند پالس بزنید.
- مواد بیسکویت مخلوط شده با کره را داخل یک ظرف پیرکس مناسب که گود باشد و بتوانید داخل قرا دهید بریزید.
- مخلوط کره و بیسکویت را با کف لیوان داخل ظرف فشرده کنید.
- ظرف را برای 8 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بگذارید تا کمی سفت و طلایی شود.
- ظرف را فر دربیاورید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
- سپس نصف سس کارامل یا سس دلسه دلچه را روی کراست بیسکویت پخش کنید.
- سپس موزها را حلقه حلقه کنید و روی لایه کارامل بچینید.
- میتوانید کمی بیسکویت خرد شده هم روی موزها بپاشید.
- سپس نصف دیگر کارامل را روی موزها پخش کنید.
- خامه را همراه وانیل و پودر قند برای چند دقیقه ابتدا با دور کند همزن مخلوط کنید و سپس دور همزن را بالا ببرید تا خامه فرم بگیرد.
- خامه فرم گرفته را روی پای بریزید و با شکلات رنده شده تزیین کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com