فوت و فنهای تهیه فالوده شیرازی
آب و یخی که رشتهها در آن ریخته میشود باید در سردترین حالت ممکن و مقدار آن زیاد باشد تا گرمی نشاسته خیلی زود باعث ولرم شدن آب نشود. اگر زمان و وقت کافی ندارید میتوانید از رشته آماده استفاده کنید. برای استفاده از رشته فالوده آماده باید آن را درون آب در حال جوشیدن بریزید و اجازه دهید تا برای 15 دقیقه در آب جوش بمانند و نرم شوند. سپس آنها را با آب سرد آبکشی کنید و کنار بگذارید و بقیه مراحل را انجام دهید.
طرز تهیه فالوده شیرازی
فالوده یا پالوده از خوردنیهای ایرانی و از نوع دسر است که در تمام کشورهای خاورمیانه رواج دارد. پالوده، نوعی دسر یخی است که با قرار دادن رشتههای باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه میشود. پالوده شیراز و کرمان معروف است.
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 40 دقیقه
- زمان کل 50 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 300 گرم نشاسته گندم مرغوب
- 800 گرم آب
- ⅛ قاشق چایخوری جوش شیرین
- نمک به مقدار لازم
دستور العمل
- نشاسته گندم را با یک پیمانه آب حدود ساعت خیس کرده و سپس آن را خالی کنید.
- کمتر از یک لیتر آب (800 گرم) را جوش بیاورید.
- نشاسته، نمک و جوش شیرین را به آب در حال جوش اضافه کنید و حرارت آن را کم کنید.
- مرتب به هم بزنید تا غلیظ شود.
- روی آن دم کنی بگذارید و هر از گاهی دم کنی را بردارید و روی آن آب اسپری کنید و حدود یک ساعت و نیم تا زمانی که حالت شیشهای پیدا کند، دم کنید.
- بگذارید داغی شدید اولیه بیافتد بعد در ظرفی سطل مانند، تا لبه آب سرد و یخ فراوان بریزید.
- قالب مخصوص فالوده را روی ظرف قرار دهید، داخلش نشاسته بریزید و یک ضربه محکم به آن بزنید (بدون پیچاندن دست) تا فالوده به صورت رشته ای در آب سرد ریخته شود.
- فالوده را از آب سرد جدا کنید و داخل شهد یخی بریزید و با شربت آلبالو تزیین کنید.
طرز تهیه شهد یخی
- شکر را داخل آب بریزید، کمی به هم بزنید و روی حرارت بگذارید تا حدی که شکر حل شود ولی نجوشد.
- شربت را حدود سه ساعت داخل فریزر قرار دهید.
- آن را یک ساعت به یک ساعت، مانند بستنی هم بزنید تا حالت یخمکی پیدا کند.
- میتوانید مقداری گلاب را جایگزین آب کنید.
- برای تهیه فالوده سنتی سرعت عمل و زور و بازو لازم است.
- نشاسته مصرفی باید از نوع اعلا آن باشد.
- آب و یخی که رشتهها در آن ریخته میشود باید در سردترین حالت ممکن و مقدار آن زیاد باشد تا گرمی نشاسته خیلی زود باعث ولرم شدن آب نشود.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com