فالوده شیرازی  (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

فوت و فن‌های تهیه فالوده شیرازی 

آب و یخی که رشته‌ها در آن ریخته می‌شود باید در سردترین حالت ممکن و مقدار آن زیاد باشد تا گرمی نشاسته خیلی زود باعث ولرم شدن آب نشود. اگر زمان و وقت کافی ندارید می‌توانید از رشته آماده استفاده کنید. برای استفاده از رشته فالوده آماده باید آن را درون آب در حال جوشیدن بریزید و اجازه دهید تا برای 15 دقیقه در آب جوش بمانند و نرم شوند. سپس آن‌ها را با آب سرد آبکشی کنید و کنار بگذارید و بقیه مراحل را انجام دهید. 

 

طرز تهیه فالوده شیرازی

فالوده یا پالوده از خوردنی‌های ایرانی و از نوع دسر است که در تمام کشورهای خاورمیانه رواج دارد. پالوده، نوعی دسر یخی است که با قرار دادن رشته‌های باریک نشاسته در محلول آب و شکر تهیه می‌شود. پالوده شیراز و کرمان معروف است.
  • زمان آماده سازی 10 دقیقه
  • زمان پخت 40 دقیقه
  • زمان کل 50 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

 

مواد لازم

  • 300 گرم نشاسته گندم مرغوب
  • 800 گرم آب
  • قاشق چایخوری جوش شیرین
  • نمک به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • نشاسته گندم را با یک پیمانه آب حدود ساعت خیس کرده و سپس آن را خالی کنید.
  • کمتر از یک لیتر آب (800 گرم) را جوش بیاورید.
  • نشاسته، نمک و جوش شیرین را به آب در حال جوش اضافه کنید و حرارت آن را کم کنید.
  • مرتب به هم بزنید تا غلیظ شود.
  • روی آن دم کنی بگذارید و هر از گاهی دم کنی را بردارید و روی آن آب اسپری کنید و حدود یک ساعت و نیم تا زمانی که حالت شیشه‌ای پیدا کند، دم کنید.
  • بگذارید داغی شدید اولیه بیافتد بعد در ظرفی سطل مانند، تا لبه آب سرد و یخ فراوان بریزید.
  •  قالب مخصوص فالوده را روی ظرف قرار دهید، داخلش نشاسته بریزید و یک ضربه محکم به آن بزنید (بدون پیچاندن دست) تا فالوده به صورت رشته ای در آب سرد ریخته شود.
  • فالوده را از آب سرد جدا کنید و داخل شهد یخی بریزید و با شربت آلبالو تزیین کنید.

طرز تهیه شهد یخی

  • شکر را داخل آب بریزید، کمی به هم بزنید و روی حرارت بگذارید تا حدی که شکر حل شود ولی نجوشد.
  • شربت را حدود سه ساعت داخل فریزر قرار دهید.
  • آن را یک ساعت به یک ساعت، مانند بستنی هم بزنید تا حالت یخمکی پیدا کند.
  • می‌توانید مقداری گلاب را جایگزین آب کنید.
  • برای تهیه فالوده سنتی سرعت عمل و زور و بازو لازم است.
  • نشاسته مصرفی باید از نوع اعلا آن باشد.
  • آب و یخی که رشته‌ها در آن ریخته می‌شود باید در سردترین حالت ممکن و مقدار آن زیاد باشد تا گرمی نشاسته خیلی زود باعث ولرم شدن آب نشود.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!