فوتوفنهای تهیه مسقطی
برای اینکه بوی نشاسته گرفته شود باید روی حرارت هم بخورد و خوب بپزد. اگر نشاسته قبل از پختن خیلی سفت (غلیظ) شود میتوانید از کنار ظرف، کمی آب جوش به آن اضافه کنید تا زمان پخت طولانیتر شود.
باتکا یا بادکا چسبنده، روشن و بیبو است و در دو رنگ سفید و زرد شفاف به دست میآید که در انواع کیک، گز، سوهان و شیرینی و شکلات استفاده می شود. از بادکا یا گلوکز در تهیه خمیر فوندانت و برای درست کردن گل های خوراکی و روکش کیک ها نیز استفاده می شود. این ماده شفاف کننده و نگدارنده طبیعی است و در صورتی که آن را نداشتید میتوانید آن را از فرآیند پخت حذف کنید.
طرز تهیه مسقطی
مسقطی حلوایی است که جزو سوغات بعضی از شهرهای ایران مانند لار، بوشهر، سیرجان،بندر عباس و کازرون به شمار میآید. نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی هستند.
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 40 دقیقه
- تعداد 4 نفر
مواد لازم
- 100 گرم نشاسته گل اعلا
- 200 گرم شکر
- 3 پیمانه آب سرد
- ¼ پیمانه گلاب
- 50 گرم روغن آب شده جرم گرفته
- 20 عدد دانه هل
- 50 گرم خلال بادام بو داده
- 2 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده
- 4 قاشق سوپخوری باتکای سفید
- ¼ پیمانه پودر پسته
دستور العمل
- نشاسته و آب را در کاسهای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.
- این مایه از صافی رد کنید و در قابلمه لعابی یا استیل بیزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود و جوش بیاید.
- در این زمان شکر و باتکای سفید را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود.
- سپس زعفران، گلاب، دانه هل و خلال بادام را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا غلظت مایه به حدی برسد که جای قاشق روی آن بماند.
- سپس روغن را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید که روغن جذب مایه شود.
- در انتها یک قالب باقلوا را خوب چرب کنید و مایه مسقطی را در آن بریزید.
- با پشت یک قاشق چرب، مسقطی را صاف کنید و یک لایه پودر پسته روی آن بپاشید.
- اجازه دهید مسقطی یک شب در یخچال بماند تا خنک شود.
- سپس آن را ببرید و در ظرف بچینید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com