سوتلاچ چیست؟
سوتلاچ یا پودینگ برنج یک دسر ترکیهای است که با شیر، شکر و برنج درست میشود. اگر به ترکیه سفر کرده باشید حتما متوجه شدید که این دسر در کاسههای کوچک سفالی سرو میشود. مردم ترکیه معتقد هستند که برخی غذاها و دسرها درون ظروف سفالی بهتر از ظروف فلزی طبخ میشوند چون سفال گرما و رطوبت را به طول یکسان پخش میکند. ظروف سفالی مانند یک آرام پز عمل میکنند و این فرایند باعث میشود مواد مغذی غذاها در حین پخت از بین نروند. طرز تهیه سوتلاچ به شیر برنج شباهت دارد با این تفاوت که باقت سوتلاچ به دلیل اضافه کردن خامه و نشاسته گندم و آرد برنج کرمیتر است و از برنج نیم دانه برای درست کردن آن استفاده میشود. همچنین برای طعم دادن به پودینگ برنج ترکیهای از وانیل استفاده میشود.
طرز تهیه سوتلاچ
سوتلاچ یک دسر ترکیهای بر پایه شیر است. سوتلاچ یا پودینگ برنج با شیر و برنج و خامه پخته میشود و بعد از پخت درون فر قرار داده میشود تا روی آن طلایی شود.
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 45 دقیقه
- زمان کل 55 دقیقه
- تعداد 8 نفر
مواد لازم
- ½1 قاشق غذاخوری آرد برنج
- ½1 قاشق غذاخوری نشاسته گندم
- 200 میلیلیتر خامه
- ¾ پیمانه برنج نیم دانه
- 1 پیمانه شکر
- 10 گرم کره
- 1 لیتر شیر پرچرب
- 2 لیوان آب
- ½ قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق غذاخوری وانیل
دستور العمل
- 2 لیوان آب را بگذارید به جوش بیاید.
- برنج شسته شده را درون قابلمه بریزید، نمک و آب جوش را اضافه کنید و بگذارید برای 20 دقیقه برنج با حرارت ملایم نرم شود.
- در یک کاسه آرد برنج و نشاسته گندم و وانیل را با هم مخلوط کنید.
- وقتی برنجها باز شدند شیر را به برنج اضافه کنید. یک فنجان شیر را در این مرحله اضافه نکنید و نگه دارید.
- زرده تخم مرغ و شیر را به کاسه آرد برنج و نشاسته اضافه کنید و با همزن دستی کاملا مخلوط کنید.
- کمی شیر درون قابلمه که با برنج مخلوط شده به ترکیب زرده تخم مرغ و آرد برنج و نشاسته اضافه کنید تا هم دما شوند. البته شیر داغ نباید به یکباره به تخم مرغ اضافه شود.
- سپس مایع را از صافی بگذرانید تا مطمئن باشید که گلولههای نشاسته و آرد داخل آن باقی نمانده باشد.
- مایع یکدست شده را به ترکیب شیر و برنج روی حرارت کم کم اضافه کنید و هم بزنید.
- این مواد باید حدود 20 دقیقه الی 30 دقیقه روی حرارت باشند و مدام هم زده شوند.
- بعد از این مدت کره را اضافه کنید و بعد از آب شدن کره، خامه را اضافه کنید.
- خامه را هم به خوبی با مواد مخلوط کنید و در مرحله آخر شکر را اضافه کنید.
- بعد از اضافه کردن شکر بگذارید مواد برای 10 دقیقه دیگر روی حرارت باشند و بپزند.
- سپس سوتلاچ را داخل کاسههای سفالی بریزید و داخل سینی فر قرار دهید.
- قبل از اینکه کاسهها را به فر منتقل کنید چند دقیقه صبر کنید تا شیر رویه ببندد. این کار باعث میشود رویه سوتلاچ در فر کاملا سرخ شود.
- داخل سینی فر آب جوشیده بریزید. ارتفاع آب باید تا نصف ارتفاع ظرفها برسد.
- سینی را به مدت 20 دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید و حالت گریل را روشن کنید.
- بعد از اینکه روی سوتلاچ کاملا سرخ شد، کاسهها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید خنک شوند سپس برای چند ساعت داخل یخچال بگذارید.
- روی سوتلاچ را با پودر فندق و پسته تزیین کنید و سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com