گرانولا چیست؟
گرانولا یک صبحانه ساده یا میان وعده است که با جو دوسر پرک، انواع آجیل و مغزها، عسل و سایر شیرین کنندهها مثل شکر قهوهای درست میشود. گرانولا برای پخته شدن داخل فر قرار داده میشود و وقتی ترد شد و رنگ آن طلایی مایل به قهوهای شد از فر خارج میشود. در حین فرایند پخت مواد چند بار باید هم زده شود. میوههای خشک مانند کشمش و خرما و تکههای شکلات هم میتوانید به گرانولا اضافه کنید.
گرانولا اغلب با ماست، انواع میوه تازه (مثل موز، هلو، توت فرنگی و بلوبری) و شیر سرو میشود. همچنین از گرانولا برای تاپینگ یا تزیین انواع شیرینی، دسر و بستنی هم استفاده میشود. گرانولا معمولا بین افراد ورزشکار و کسانی که پیادهرویهای طولانی دارند یا کوهنورد هستند هم محبوب است، چون گرانولا بسیار مغذی و در عین حال سبک است و کالری بالایی دارد. همچنین نگهداری از آن آسان است و به راحتی میتوانید یک بسته از آن را درون کوله پشتی و کیف خود بگذارید.
طرز تهیه دسر گرانولا با ماست
دسر گرانولا با ماست خاصیت غذایی بالایی دارد و میتواند یک میانوعده کامل برای کودکان و بزرگسالان باشد. برای درست کردن این دسر خوشمزه، کافی است یک فنجان ماست میوهای یا یونانی را با گرانولا آماده شده مخلوط کنید و با میوه تازه یا خشک و مغزهای دلخواه تزیین کنید.
طرز تهیه گرانولا
- زمان آماده سازی 5 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 35 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 3 پیمانه جو دوسر پرک
- ½ پیمانه روغن
- ½ پیمانه عسل
- ½ قاشق چایخوری دارچین
- ½ قاشق چایخوری نمک
- 1 پیمانه بادام پرک شده
- ½ قاشق چایخوری وانیل
- ½ پیمانه تخم کدو یا تخم آفتابگردان
- ½ پیمانه پودر نارگیل
- کشمش و خرما خشک
دستور العمل
- عسل را روی بخار کتری قرار دهید تا کمی نرم شود.
- بادام پرک شده و تخم کدو را با جو پرک شده مخلوط کنید.
- وانیل، نمک و دارچین را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- عسل و روغن را به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد را روی سینی پخش کنید و داخل فر با درجه حرارت ۱۶۰ درجه قرار بدهید.
- 20 الی 30 دقیقه طول میکشد تا گرانولا آماده شود.
- در طول این مدت چند بار مواد را هم بزنید و زیر و رو کنید تا نسوزد.
- بعد از اینکه گرانولا را از فر بیرون آوردید پودر نارگیل، کشمش و خرمای خشک را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- بعد از اینکه مواد سرد شد، گرانولا را با ماست میوهای یا ماست یونانی، انواع توت تازه و موز و عسل سرو کنید.
- گرانولا را میتوانید درون ظروف دربسته تا 1 ماه نگهداری کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com