کرم کارامل چیست؟
کرم کارامل یک دسر است که از کاستارد و کارامل درست میشود. معمولا برای درست کردن کرم کارامل سیروپ شکر درست میشود و کف ظروف رمکین ریخته میشود. روی کارامل هم با یک کاستارد بر پایه تخم مرغ و شیر پوشیده میشود. سپس کرم کارامل درون فر و با تکنیک حمام آب پخته میشود. کرم کارامل بسیار شبیه به کرم بروله است با این تفاوت که در تهیه کرم بروله از خامه استفاده میشود و برای درست کردن کرم کارامل از شیر استفاده میشود.
کرم کارامل به صورت سرد سرو میشود. بنابراین بعد از پخت باید کرم کارامل را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود و بعد آن را از ظرف جدا کنید و در یک بشقاب برگردانید. در حالی که به عقیده بسیاری کارامل کرم یک دسر فرانسوی است، زادگاه این دسر مورد بحث است و اسپانیا و انگلیس نیز ادعا میکنند که این دسر اولین بار در کشور آنها درست شده است.
فوت و فن تهیه کرم کارامل
برای درست کردن کارامل باکیفیت و خوش طعم یک کاسه کوچک آب و برس آشپزی کنار دست خود داشته باشید. در حین گرم شدن شکر با آب، روی دیوارههای قابلمه شکرکهایی ایجاد میشود که به سرعت میسوزد. شما باید با برس و آب مدام دیوارههای ظرف را تمیز کنید تا شکرک نزند.
طرز تهیه کرم کارامل
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 45 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 15 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 2 عدد تخم مرغ
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- 6 قاشق غذاخوری شکر
- 2 پیمانه شیر
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- نوک قاشق چایخوری نمک
مواد لازم برای کارامل
- 3 قاشق غذاخوری آب
- ½ پیمانه شکر
- 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
دستور العمل
- در یک کاسه بزرگ 2 عدد تخم مرغ بزرگ و 2 عدد زرده تخم مرغ را اضافه کنید.
- شکر را به تخم مرغها اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- 2 پیمانه شیر را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید.
- سپس وانیل و نمک را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- سپس این ترکیب را از صافی بگذرانید.
- شکر را درون یک قابلمه بریزید. آب و آبلیمو را به شکر اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
- اصلا لازم نیست شکر و آب را هم بزنید چون این کار باعث شکرک زدن کارامل خواهد شد.
- یک کاسه آب سرد و یک براش آشپزخانه کنار دست خود بگذارید و مدام دیوارههای قابلمه را با آب تمیز کنید تا شکرک نزند.
- بعد از چند دقیقه که آب و شکر شروع به جوشیدن کرد، رنگ آن کم کم تیره میشود. زمانی که رنگ کارامل به قهوهای روشن تغییر پیدا کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و سریع کارامل را کف کاسههای رمکین بریزید.
- سپس کاستاردی که درست کرده بودید را آرام درون ظروف رمکین بریزید. این کار را باید آرام انجام دهید تا حباب روی سطح کاستارد شکل نگیرد.
- ظروف کرم کارامل را داخل سینی فر بگذارید. سینی فر باید کمی عمیق باشد تا بتوانید درون آن آب جوش بریزید.
- آب جوش باید تا نصف ارتفاع کاسهها را بگیرد.
- فر را از قبل با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم کنید. روی سینی را با ورق آلومینیوم کاملا بپوشانید تا گرما درون آن محبوس شود.
- 30 الی 35 دقیقه طول میکشد تا کرم کارامل بپزد. برای تست کرم کارامل هم میتوانید از خلال دندان استفاده کنید. یک خلال دندان را درون کرم کارامل فرو ببرید، اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد یعنی آماده شده است.
- کاسهها را از سینی فر بیرون بیاورید بگذارید کمی خنک شوند و برای 3 الی 4 ساعت درون یخچال بگذارید.
- بعد از گذشت 4 ساعت کرم کاراملها را از یخچال بیرون بیاورید. با یک چاقو دور کرم کاراملها را از ظرف آزاد کنید و کرم کارامل را درون یک بشقاب برگردانید و سرو کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com