فوت و فنهای طرز تهیه حلوا
انتخاب آرد یکی از مهمترین نکاتی است که باید در تهیه حلوا مدنظر قرا دهید. توصیههای مختلفی برای انتخاب آرد وجود دارد اما ما به شما توصیه میکنیم از آرد سنگک استفاده کنید زیرا آرد سبوس دار باعث میشود طعم و رنگ حلوا بهتر شود.
همانگونه که د بالا اشاره کردم، انتخاب آرد بسیار مهم است. بنابراین قبل از شروع به پخت حلوا، ابتدا آرد را از یک الک ریز رد کنید تا دانههای درشت آرد گرفته شود. در غیر اینصورت هنگام پخت با ظاهر بدی مواجه خواهید شد.
اگر دنبال تهیه حلوای تیره هستید، یک فوت کوزهگری به شما آموزش میدهیم که در هیچ وب سایت آشپزی به آن اشاره نشده است! برای رنگ دادن به حلوا میتوانید 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن بریزید، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست!
براساس نوع حلوایی که تهیه میکنید، میتوانید برحسب دستور از شکر، پودر شکر، شکر قهوه ای، عسل، شیره خرما یا شیره انگور استفاده کنید. البته این سلیقهای است اما طرز تهیه حلوا معمولا با شکر معمولی است.
در تهیه حلوا میتوانید از روغن جامد یا مایع استفاده کنید، اما تجربه نشان داده است ترکیبی مساوی از روغن جامد و مایع، انتخاب بهتری است. درصورتیکه عطر و طعم کره را دوست دارید، میتوانید کره را جایگزین نیمی از روغن جامد کنید.
آیا میتوان حلوا را بدون گلاب تهیه کرد؟
پاسخ کوتاه: بلی. گلاب در طرز تهیه حلوا به دلیل عطر خاص و خاطره انگیز آن، جایگاه ویژه ای دارد. چنانچه بخواهید جایگزین مناسبی برای آن پیدا کنید، میتوانید از همان مقدار شیره، آب یا عرقیات معطر دیگر مانند عرق بهارنارنج استفاده کنید.
آیا میتوان حلوا را بدون زعفران تهیه کرد؟
زعفران نیز مانند گلاب در پخت حلواهای سنتی، اهمیت خاصی دارد و به دلیل رنگ زیبا و عطر خوش و دل انگیز خود، جلوه زیبایی به حلوا میبخشد، اما حذف آن از دستور تهیه، خللی در فرآیند پخت حلوا ایجاد نمیکند.
طرز تهیه حلوا
- زمان آماده سازی 10 دقیقه
- زمان پخت 40 دقیقه
- زمان کل 50 دقیقه
مواد لازم
- 500 گرم آرد سفید گندم (ترجیحا آرد سنگک)
- 2 گرم زعفران ساییده
- 1 پیمانه آب
- 400 گرم شکر
- 300 گرم روغن
- 2 قاشق چایخوری گلاب برای محلول زعفران
- ½ پیمانه گلاب
دستور العمل
- ابتدا آرد را الک کنید و در تابه ای بریزید.
- زعفران ساییده را با گلاب دم کنید تا رنگ، طعم و عطر زعفران خارج شود و به صورت محلول در آید.
- تابه حاوی آرد را روی حرارت کم بگذارید و همزمان آب و شکر را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ضمن بو دادن و سرخ کردن آرد، شربت نیز آماده شود و به صورت سوزن جوش روی حرارت کم بماند.
- دقت کنید که قوام نیاید و آماده مصرف باشد.
- آرد را کنترل کنید و مرتب به هم بزنید تا بو داده شود و رنگ آن کمی تغییر کند.
- تابه را از روی حرارت بردارید و آرد را از الک رد کنید و دوباره آرد الک شده را به تابه برگردانید و روی حرارت کم بگذارید.
- در این مرحله روغنها را به آرد بو داده شده اضافه و آرد را سرخ کنید.
- مرتب به هم بزنید و مواظب باشد آرد نسوزد.
- آرد را با قاشق چوبی هم بزنید تا حرارت به دستتان منتقل نشود و تابه هم آسیب نبیند.
- آرد را تا حدی سرخ کنید که به رنگ قهوهای خوش رنگ درآید.حالا تابه را از روی حرارت بردارید و یک دقیقه زمان بدهید تا کمی از حرارت آن کاسته شود.
- سپس گلاب را به شربت در حال جوش اضافه کنید و طرف شربت را هم از روی حرارت بردارید و بلافاصله شربت را کم کم به آرد سرخ شده اضافه کنید.
- محلول زعفران را هم جداگانه، کم کم به مواد اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا خوب جذب شود.
- زعفران را تا حدی اضافه کنید که قرمز شود.
- زمانی که حلوا از ظرف جدا شد و به صورت یکپارچه درآمد، آماده سرو کردن و تزیین است.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com