چیکار کنیم شله زرد آب نیندازد؟
برای اینکه شلهزرد آب نیاندازد بهتر است روی حرارت ملایم اجاق یا شعله پخش کن قرار دهید و بگذارید یک ساعت دیگر بعد از جا افتادن روی حرارت باقی بماند تا آب اضافه آن تبخیر شود.
نکات مهم در طرز تهیه شله زرد
انتخاب برنج در پخت شله زرد بسیار مهم است. دانههای برنج هرچه ریزتر باشد بهتر است. حتی میتوانید برنج خیس خورده را قبل از پخت بین دو کف دست خرد کنید. این کار باععث میشود ظاهر شلهزرد بهتر از برنج درسته باشد.
بادام شله زرد را میتوانید قبل از افزودن در گلاب خیس کنید و زمان اضافه کردن به شله زرد آن را داخل قابلمه بریزید. این کار باعث نرم شدن خلال بادام میشود. و زیر دندان طعم بهتری خواهد داشت.
نکته مهم در مورد اضافه کردن شکر به شله زرد این است که دقت کنید هنگامی شکر را اضافه کنید که برنج پخته باشد. زیرا پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی لعاب میاندازد، اما به هیچ وجه برنج بیشتر از این نمیپزد. پس این نکته در طرز تهیه شله زرد بسیار مهم است.
هیچ وقت زعفران را مستقیما به شله زرد اضافه نکنید. ابتدا زعفران را بسایید تا کاملا پودر شود و با مقدار کمی آب جوش داخل ظرفی بریزید و درب ظرف را بگذارید تا زعفران رنگ بگیرد و سپس استفاده کنید.
برای ته نگرفتن شله زرد باید پس از افزودن شکر آن را مرتب هم بزنید.
طرز تهیه شله زرد
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 2 ساعت
- تعداد 3 نفر
مواد لازم
- 250 گرم برنج مرغوب ایرانی
- 200 گرم گلاب
- 2 لیتر آب
- 50 گرم کره
- زعفران به مقدار لازم
- 50 گرم خلال بادام
- 600 گرم شکر
- دارچین و خلال پسته برای تزیین
دستور العمل
- برنج را خوب بشویید تا حدی که آب روی برنج کاملا زلال و شفاف شود.
- سپس آن را چند ساعت خیس کنید. زعفران را بسایید تا کاملا پودر شود و با مقدار کمی آب جوش داخل ظرفی بریزید و درب ظرف را بگذارید تا زعفران رنگ بگیرد.
- برنج را با آب در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد.
- قبل از مغز پخت شدن و لعاب انداختن برنج به هیچ وجه شکر را اضافه نکنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج نمیپزد.
- پس از اطمینان از پخت برنج و لعاب انداختن آن، شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
- سپس زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
- اجازه دهید شکر به خورد برنج برود و قوام بیاید.
- پس از نیم ساعت آن را بچشید تا از میزان شیرینی آن مطمئن شوید.
- اگر شله زرد کم بود (بسته به ذائقه افراد) میتوانید بین 100 تا 200 گرم دیگر شکر اضافه کنید.
- حتما اجازه دهید تا بعد از اضافه کردن شکر بیشتر، مجددا روی حرارت باشد تا آب نیندازد.
- شکر را هر از گاهی هم بزنید و سپس گلاب، کره و خلال بادام را اضافه کنید و هم بزنید.
- در این مرحله شله زرد سفت بود میتوانید مقدار آب جوش اضافه کنید و یک ربع دیگر روی حرارت نگه دارید تا خوب جا بیفتد.
- شله زرد باید کاملا نرم و روان باشد و آب آن از برنج جدا نباشد تا بتوانیم بگوییم شله زرد جا افتاده است.
- سپس آن را در ظرفهای دلخواه سرو کنید تا در خود ظرف خنک شود. در غیر اینصورت آب میاندازد.
- میتوانید شله زرد را با دارچین، خلال بادام یا پسته تزیین کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com