دسر تیرامیسو چیست؟
تیرامیسو یک دسر کلاسیک ایتالیایی است که ترکیبی از اسپرسو، بیسکویت لیدی فینگر و یک کرم که با پنیر ماسکارپونه و شکر درست میشود است. در دسر تیرامیسو ایتالیایی اصل از تخم مرغ هم استفاده میشود ولی در دستور پختهای امروزی معمولا تخم مرغ حذف میشود. بیسکویت لیدی فینگر یا همان ساویاردی بیسکویتهایی هستند که طعم شیرین، بافت خشک و چگالی کمی دارند و با تخم مرغ درست میشوند.
مواد لازم
- 6 عدد زرده تخم مرغ
- 1 پیمانه شکر
- ¾1 پیمانه خامه فرم گرفته
- ½1 فنجان پنیر ماسکارپونه
- 1 بسته بیسکویت لیدی فینگر
- 1/2 قاشق چایخوری وانیل
- 1/4 پیمانه پودر کاکائو
طرز تهیه تیرامیسو با تخم مرغ
زرده تخم مرغ، شکر و وانیل را با همزن آنقدر مخلوط کنید تا مایعی غلیظ و یکدست بدست بیاید. در یک قابلمه آب را به جوش بیاورید و ترکیب تخم مرغ و شکر و وانیل را برای ده دقیقه به روش بن ماری روی حرارت هم بزنید. سپس پنیر ماسکارپونه را که دمای آن با دمای محیط یکسان شده را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. در این مرحله خامه فرم گرفته را به ترکیب زرده تخممرغ، پنیر ماسکار پونه و شکر اضافه کنید و باز هم به آرامی و با حوصله این ترکیب را هم بزنید تا تمام مواد با هم کاملا مخلوط شوند.
قهوه اسپرسو خنک شده را در یک کاسه مناسب بریزید و بیسکویتهای لیدی فینگر را به قهوه آغشته کنید. بیسکویت نباید زمان زیادی درون قهوه بماند چون نرم میشود. بیسکویتها را درون ظرف مورد نظر بچینید. یک لایه کرم تیرامیسو روی بیسکویتها بریزید و دوباره یک لایه بیسکویت بچینید. روی لایه آخر تیرامیسو پودر کاکائو بپاشید و چند ساعت قبل از سرو در یخچال بگذارید.
نکات طرز تهیه دسر تیرامیسو
اگر بیسکویت لیدی فینگر در اختیار ندارید میتوانید از بیسکویت پتی بور یا حتی کیک اسفنجی ساده استفاده کنید. بیسکویت را نباید برای مدت زیادی درون اسپرسو قرار داد. فقط کافی است سطح لیدی فینگر کمی مرطوب شود.
پنیر ماسکارپونه به دلیل بدون نمک بودن معمولا در تهیه انواع دسرها استفاده میشود ولی اگر پنیر ماسکارپونه در اختیار نداشتید میتوانید از پنیر خامهای معمولی هم استفاده کنید. اگر میخواهید دسر تیرامیسو را برای مهمانیهای خود تهیه کنید میتوانید آن را در لیوانهای جداگانه درست کنید. دسر تیرامیسو را میتوانید با کیک اسفنجی ساده یا کیک موز و گردو درست کنید و طعم متفاوتی را تجربه کنید.
طرز تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان کل 30 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- ¼1 فنجان قهوه اسپرسو در دمای اتاق
- 1 بسته بیسکویت لیدی فینگر(40 الی 45 عدد)
- 250 گرم پنیر ماسکارپونه در دمای اتاق
- پودر کاکائو به مقدار لازم
- ¼1 فنجان خامه فرم گرفته
- ½ فنجان شکر
- ¼ قاشق چایخوری وانیل
دستور العمل
- خامه را درون یک کاسه گود بریزید و با همزن برای 30 ثانیه هم بزنید.
- شکر و وانیل را اضافه کرده و با همزن آنقدر هم بزنید تا خامه نرم و لطیف شود.
- پنیر ماسکارپونه را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
- بیسکویتهای لیدی فینگر را برای چند ثانیه درون اسپرسو سرد بغلتانید و آنها را دانه دانه درون ظرف مورد نظر قرار دهید.
- بعد از اینکه یک ردیف لیدی فینگر داخل ظرف قرار دادید یک لایه کرم تیرامیسو روی آن بریزید و سطح بیسکوئیتها را با آن کاملا پوشش دهید.
- ردیف بعدی لیدی فینگر مطابق مرحله قبل بچینید و باز با یک لایه کرم تیرامیسو روی آن را بپوشانید.
- روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید.
- هنگام سرو روی تیرامیسو کمی پودر کاکائو بپاشید.
.
نکات تهیه تیرامیسو
تیرامیسو به صورت رولت
همانطور که اشاره کردیم این دسر خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه می شود، یکی از این دستورها که محبوبیت زیادی دارد و می توانیم علاوه بر دسر به عنوان شیرینی هم از آن استفاده کنیم، رولت تیرامیسو می باشد، برای مشاهده دستور رولت تیرامیسو به مطلب زیر مراجعه نمایید.
پنیر مخصوص تیرامیسو
برای تهیه تیرامیسو ترجیحا از پنیر ماسکارپونه استفاده کنید ولی اگر در دسترس نبود می توانید از پنیر خامه ای استفاده کنید. اگر پنیر خامه ای شما دارای نمک هست حتما به مدت ۳۰ دقیقه در آب سرد قرار بدهید تا طعم شوری اش از بین برود.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com