کله جوش غذای کجاست؟
کله جوش یکی از غذاهای سنتی است که در شهرهای حاشیه کویر بیشتر مصرف میشود. اصفهان، یزد، قزوین و خراسان جنوبی شهرهایی هستند که این غذا در آن مناطق محبوبیت بیشتری دارد و خاستگاه آن است. کلهجوش طبعی گرم دارد و سرشار از کلسیم و فسفر است! به همین سبب بیشتر در ماههای سرد سال خورده میشود.
فوتوفنهای تهیه کله جوش
یکی از نکاتی که باعث خوشمزهتر شدن کال جوش میشود این است که آن را با کشک محلی تهیه کنید. کشک پاستوریزه خیلی مناسب تهیه این غذا نیست. برای تهیه کله جوش از ماست و دوغ هم استفاده میشود که طعم و مزه آن به پای کال جوش با کشک نمیرسد.
میتوانید این غذا را بدون گوشت چرخ کرده نیز تهیه کنید، برای اینکار کافیست بعد از سرخ کردن پیاز مقداری فلفل و زردچوبه و گردو خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و با مقداری آب غذا را بپزید و بعد از اینکه پخت بلافاصله کشک را به غذا اضافه کنید.
طرز تهیه کله جوش
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 45 دقیقه
- زمان کل 1 ساعت 15 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- 500 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ کرده
- 2 تا 3 قاشق سوپخوری گردوی خرد شده
- 2 لیوان کشک
- 1 قاشق سوپخوری نعناع خشک
- روغن
- نمک
دستور العمل
- گوشت را با یکی دو عدد پیاز و کمی نمک و فلفل مخلوط میکنیم و کوفته ریزه درست میکنیم.
- روغن را در ظرفی میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود و کوفتهها را در کمی روغن سرخ میکنیم و نعناع را روی کوفته میریزیم و یک تفت میدهیم.
- در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری زردچوبه به آن میزنیم و یک لیوان آب و کمی نمک داخل کوفته میریزیم و پیاز داغ را اضافه میکنیم.
- بعد از چند جوش که آب کوفته نصف شد آن را در کشک مخلوط میکنیم. بعد از یکی دو جوش ظرف را از روی حرارت برمیداریم.
- کمی گردو با آن مخلوط میکنیم در ظرف میکشیم، کمی هم گردو خرد کرده روی آن میپاشیم.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com