سبزی آش جو چیست؟
سبزی آشجو شامل: تره، جعفری، گشنیز، کمی شوید، برگ چغندر و اسفناج است. البته هنگام خرید سبزی میتوانید از فروشنده بخواهید تا سبزی آش را بدون اینکه نسبتها را به او بگوید آماده کند.
فوتوفنهای دستور آش جو چیست؟
برخلاف آش رشته، سبزی آش جو باید کاملا ریز باشد. در فصل زمستان میتوانید به سبزی آش کمی چغندر ریز شده نیز اضافه کنید. در بعضی شهرها به جای گوشت از سیرابی گوسفند استفاده میشود. سیرابی را خوب میپزند و با قیچی به قطعات مورد نظر خرده کرده و به آش اضافه میکنند. همچنین آش جو را میتوان بدون گوشت نیز تهیه کرد که هم سبکتر است و هم زود هضمتر!
در اش جو میتوان از مقدار مساوی جو و بلغور گندم استفاده کرد. چند قاشق برنج هم میتواند لعاب بیشتری به آن بدهد. در بعضی شهرها آلوچه و قیسی نیز به آش جو اضافه میکنند. در اینصورت میتوان کشک را از آش حذف کرد. بنابراین در حالت کلی دو نوع طرز تهیه آش جو وجود دارد.
وقی میزبان مهمانهایی با ذائقههای مختلف هستید و میخواهید دو نوع آشجو با کشک و قیسی داشته باشید، در یک ساعت آخر پخت میتوانید آش را به دو قسمت تقسیم کرده و در دو قابلمه بریزید و نیمی را با کشک و نیمی را با قیسی و آلوچه بپزید. سبزی آش جو را میتوانید حذف کنید و به جای آن از شوید و برگ چغندر استفاده کنید.
چگونه سرد مزاجی آشجو را بگیریم؟
اش جو را در صورت تمایل اگر با فلفل بیشتری تهیه شود، از سردی جو و کشک کم میشود و مزه بهتری به غذای شما خواهد داد. البته میزان فلفل (قرمز) دلخواه است.
طرز تهیه آش جو
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 3 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 4 ساعت
- تعداد 8 نفر
مواد لازم
- 500 گرم گوشت سردست گوسفند
- 500 گرم جو پوست کنده
- 3 تا 4 پیمانه لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و عدس
- 1 قاشق غذاخوری سیرداغ
- 1 قاشق غذاخوری زردچوبه
- روغن مایع
- 1 کیلوگرم سبزی آش پاک کرده و خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری نعناع خشک
- کشک به مقدار لازم
- 1 عدد پیاز
- 3 قاشق غذاخوری پیاز داغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور العمل
- گوشت را همراه با پیاز و کمی فلفل کاملا بپزید تا از استخوان جدا شود.
- جو را با دو لیتر آب بپزید. آب حبوبات خیس کرده را خالی کنید و اجازه دهید با مقداری آب، جوش بیاید.
- وقتی به جوش آمد، شعله را خاموش و حبوبات را آبکش کنید تا نفخ آن برود.
- سپس داخل یک قابلمه بزرگتر بریزید و پیاز داغ، زردچوبه و جوی کاملا پخته و حبوبات را اضافه کنید. و تا نیمه قابلمه را آب بریزید و بگذارید محتویات آن بپزد.
- گوشتی که به خوبی پخته شده است، همراه با آب آن و کمی نمک به مواد اضافه کنید.
- وقنی آش جوش آمد، سبزیها را اضافه کرده و شعله زیر قابلمه را کم کنید.
- آش را مرتب با کفگیر هم بزنید تا ته نگیرد.
- در صورت استفاده از سیر داغ، در این مرحله باید آن را اضافه کنید. صبر کنید تا سبزیها بپزد و آش جا بیافتد.
- یک ساعت آخر کشک را نیز اضافه کرده و دفعات همزدن آش را بیشتر کنید چون امکان ته گرفتن آش با ریختن کشک بیشتر میشود.
- نمک آش را نیز بعد از ریختن کشک اندازه کنید. سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با نعناع داغ و سیر داغ تزئین کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com