آش دوغ اردبیلی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

سبزی آش دوغ چیست؟

سبزی آش دوغ شامل: تره، گشنیز و سیر است. این سبزی در اردبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد که در واقع سرچشمه پخت این آش در ایران است. البته طرز تهیه آش دوغ متنوع است.

 

نکات مهم در پخت آش دوغ

این آش را با نخود یا لوبیا هم می‌توان پخت اما در پخت سنتی این غذا، بیشتر از نخود استفاده می‌شود. همچنین از تخم مرغ برای نبریدن دوغ استفاده می‌شود.

برای تهیه آش دوغ از دوغ محلی استفاده کنید و اگر دیدید که دوغ خیلی ترش است مقداری ماست به دوغ اضافه کنید تا طعم آن متعادل‌تر شود.

دوغ باید مدام هم زده شود تا نبرد. اگر تازه کار هستید می‌توانید یک عدد تخم مرغ را با چنگال بزنید و به دوغ اضافه کنید. تخم مرغ جلوی بریده شدن آن را می‌گیرد. همچنین علت اضافه کردن آرد برنج این است که باعث می‌شود آش غلیظ‌تر شود.

طرز تهیه آش دوغ اردبیلی

آش دوغ یکی از خوراک‌های سنتی استان اردبیل است. همچنین در برخی مناطق مانند کردستان، کرمانشاه، اصفهان، کاشان، استان فارس، همدان، چهارمحال وبختیاری، قزوین و تالش نیز آش دوغ پخته می‌شود.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
  • زمان کل 2 ساعت
  • تعداد 5 نفر

 

مواد لازم

  • 300 گرم گوشت چرخ کرده
  • 1 عدد پیاز
  • ½ لیوان برنج
  • ½ لیوان آرد برنج
  • 4 کیلوگرم دوغ
  • روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • 1 کیلوگرم سبزی (تره، گشنیز و سیر)

دستور العمل‌

  • گوشت را با نمک، فلفل و پیاز رنده شده و آب گرفته شده مخلوط کنید و به شکل قلقلی درآورید؛ سپس در کمی روغن تفت دهید.
  • دوغ را با آرد برنج، برنج و تخم مرغ مخلوط کنید و روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا نبرد.
  • وقتی مخلوط جوش آمد سبزی، پیاز داغ و کوفته ریزه را همراه فلفل فراوان اضافه کرده و صبر کنید تا آش جابیافتد.
  • می‌توانید روی آن را با فلفل و روغن و پیاز داغ تزئین کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!