سوپ جو قرمز (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نکات مهم در تهیه سوپ جو قرمز رستورانی

حتما از جو پوست کنده استفاده کنید که هم از جو پرک خوشمزه‌تر هست و هم بافت بهتری به سوپ می‌دهد. همیشه جو را چند ساعتی قبل از مصرف خیس کنید و جداگانه بپزید چون پخت جو نیاز به زمان زیادی دارد.

برای لعاب دادن به سوپ، مقدار جو را زیاد نکنید چون باعث می‌شود سوپ غلیظ و سنگین شود. در عوض در ابتدای پخت سوپ به آن مقداری رشته فرنگی اضافه کنید. البته این کار دلخواه خواهد بود.

روغن زیاد باعث چرب شدن سوپ می‌شود و طعم و مزه اصیل سوپ جو را از بین می‌برد. اساسا سوپ و آش نباید خیلی چرب شوند زیرا مزه آن عوض می‌شود.

برای اینکه رب رنگ بهتری داشت باشد، می‌توانید آب را با روغن تفت داده و در ۳۰ دقیقه آخر به سوپ جو اضافه کنید. در غیر اینصورت رنگ سوپ شما تیره خواهد شد.

برای تزئین سوپ می‌توانید از جعفری خرد شده و زرشک تفت داده شده استفاده کنید. همچنین اضافه کردن آبلیمو اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد.

طرز تهیه سوپ جو قرمز

سوپ جو یکی از سوپ‌های سنتی ایرانی است که طعم بسیار خوب و لذیذی دارد. به جهت دارا بودن مواد متنوع، این سوپ می‌تواند تامین کننده بخش زیادی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، املاح و نیازهای بدن باشد. از مزایای دیگر این سوپ کاهش جذب مواد مضری مانند چربی از دستگاه گوارش است. مواد تشکیل دهنده این سوپ اغلب آب مرغ، جو، هویج، رب گوجه فرنگی و انواع سبزیجات است.
  • زمان آماده سازی 15 دقیقه
  • زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 45 دقیقه
  • تعداد 2 نفر

 

مواد لازم

  • 1 پیمانه جو پوست کنده
  • 1 عدد پیاز
  • 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن
  • 2 عدد هویج
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • 1 عدد سینه مرغ
  • 4 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
  • 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • آبلیمو به دلخواه
  • زرشک به دلخواه
  • رشته سوپ به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • یک پیمانه جو را از قبل خیس کنید و بگذارید ۲ تا ۳ ساعت در آب بماند. سپس آن را خوب بپزید تا لعاب بیندازد.
  • یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه با مقداری روغن تفت بدهید.
  •  دو عدد هویج را هم نگینی کنید. وقتی پیاز شفاف شد هویج را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  • زردچوبه و فلفل را هم اضافه و مخلوط کنید.
  • سینه مرغ را جداگانه نیم پز کنید. سپس آن را ریش ریش کنید و داخل قابلمه پیاز و هویج بریزید. تفت بدهید تا مرغ کمی سرخ شود.
  • سپس جو را همراه با ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید آب به جوش بیاید.
  • سپس یک مشت رشته سوپ اضافه کنید.
  • می‌توانید رب و نمک و جعفری خرد شده را در همین مرحله اضافه کنید و بگذارید سوپ جا بیفتد.
  • روش دیگر این است که برای رنگ بهتر سوپ، رب را در نیم ساعت آخر با کمی روغن تفت بدهید.
  • به آن یک پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید جوش بخورد.
  • سپس رب را همراه با جعفری خرد شده و نمک (و مقداری زرشک در صورت تمایل) به سوپ اضافه کنید.
  • موقع سرو کمی آبلیمو به سوپ جو اضافه کنید و آن را داخل کاسه های مورد نظر بکشید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!