سوهان عسلی چیست؟
اگر شما برای یک بار هم به اصفهان سفر کرده باشید، علاوه بر صنایع دستی مختلف، خوراکیهای سنتی و خوش طعمی هم خواهید دید. سوهان عسلی یکی از شیرینیهای خوش طعم است که از چشیدن طعم آن بسیار به وجد خواهید آمد. این شیرینی با عسل، شکر، زعفران، بادام و مغزهای دیگر درست میشود.
فوت و فن تهیه سوهان عسلی
به جای خلال بادام میتوانید از کنجد و پسته و بادام زمینی هم استفاده کنید. بعد از برداشتن سوهان عسلی از روی حرارت میتوانید مواد را به یکباره روی آلومینیوم فویل پخش کنید و بعد از سرد شدن، سوهان عسلی را تکه تکه کنید یا اینکه قاشق قاشق از سوهان عسلی روی فویل بریزید. سوهان را باید داخل ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید تا چسبنده نشود. مایه سوهان عسلی را نباید زیاد روی حرارت هم بزنید چون باعث شکرک زدن میشود. برای اینکه مطمئن شوید سوهان عسلی به قوام و غلظت لازم رسیده است، مقداری از آن را در آب سرد بریزید اگر به سرعت خودش را جمع کرد و شیشهای شد علامت کافی بودن زمان پخت است.
طرز تهیه سوهان عسلی
- زمان آماده سازی 5 دقیقه
- زمان پخت 30 دقیقه
- زمان کل 35 دقیقه
- تعداد 6 نفر
مواد لازم
- ¼ پیمانه گلاب
- 250 گرم شکر
- 1 پیمانه خلال بادام
- ½2 قاشق غذاخوری عسل
- ½2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
- 1 قاشق غذاخوری کره
- پودر پسته یا خلال پسته برای تزیین
دستور العمل
- یک قطعه بزرگ آلومینیوم فویل را با براش آشپزخانه چرب کنید و کنار بگذارید.
- درون یک قابلمه کوچک شکر، گلاب، عسل و زعفران دم کرده را اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر کاملا حل شود و مواد به جوش بیایند.
- بگذارید برای 5 دقیقه مواد بجوشند سپس حرارت را کم کنید و کره و خلال بادام را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- برای چیزی حدود 10 دقیقه مواد را مخلوط کنید تا رنگ سوهان عسلی کمی تیره شود و مواد غلیظ شوند.
- بعد از گذشت ده دقیقه و غلیظ شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد سوهان عسلی را سریع روی فویل آلومینیومی به ضخامت دلخواه پخش کنید.
- در این مرحله خیلی سریع باید عمل کنید چون هنگاهی که مواد سوهات عسلی سرد شود قابل شکل دادن نیست.
- بعد از پخش کردن مواد روی فویل، پودر پسته یا خلال پستهها را هم روی آن بپاشید و بگذارید سوهان عسلی سفت شود.
- بعد از خنک شدن سوهان عسلی، آن را به تکههای کوچکتر تقسیم کنید و درون ظرف سرو بچینید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com