سوهان عسلی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

سوهان عسلی چیست؟

اگر شما برای یک بار هم به اصفهان سفر کرده باشید، علاوه بر صنایع دستی مختلف، خوراکی‌های سنتی و خوش طعمی هم خواهید دید. سوهان عسلی یکی از شیرینی‌های خوش طعم است که از چشیدن طعم آن بسیار به وجد خواهید آمد. این شیرینی با عسل، شکر، زعفران، بادام و مغزهای دیگر درست می‌شود.

 

فوت و فن تهیه سوهان عسلی

به جای خلال بادام می‌توانید از کنجد و پسته و بادام زمینی هم استفاده کنید. بعد از برداشتن سوهان عسلی از روی حرارت می‌توانید مواد را به یکباره روی آلومینیوم فویل پخش کنید و بعد از سرد شدن، سوهان عسلی را تکه تکه کنید یا اینکه قاشق قاشق از سوهان عسلی روی فویل بریزید. سوهان را باید داخل ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید تا چسبنده نشود. مایه سوهان عسلی را نباید زیاد روی حرارت هم بزنید چون باعث شکرک زدن می‌شود. برای اینکه مطمئن شوید سوهان عسلی به قوام و غلظت لازم رسیده است، مقداری از آن را در آب سرد بریزید اگر به سرعت خودش را جمع کرد و شیشه‌ای شد علامت کافی بودن زمان پخت است.

طرز تهیه سوهان عسلی

سوهان عسلی همیشه یکی از شیرینی‌هایی بوده که روی سفره هفت سین قرار گرفته است. این شیرینی با عسل، شکر، زعفران، بادام و مغزهای دیگر درست می‌شود و مخصوص شهر اصفهان است. سوهان عسلی اصفهان را  می‌توانید به عنوان یک میان وعده با چای میل کنید و یا به عنوان یک سوغاتی اصیل برای دوستان خود ببرید.
  • زمان آماده سازی 5 دقیقه
  • زمان پخت 30 دقیقه
  • زمان کل 35 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

 

مواد لازم

  • ¼ پیمانه گلاب
  • 250 گرم شکر
  • 1 پیمانه خلال بادام
  • ½2 قاشق غذاخوری عسل
  • ½2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • 1 قاشق غذاخوری کره
  • پودر پسته یا خلال پسته برای تزیین

دستور العمل‌

  • یک قطعه بزرگ آلومینیوم فویل را با براش آشپزخانه چرب کنید و کنار بگذارید.
  • درون یک قابلمه کوچک شکر، گلاب، عسل و زعفران دم کرده را اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر کاملا حل شود و مواد به جوش بیایند.
  • بگذارید برای 5 دقیقه مواد بجوشند سپس حرارت را کم کنید و کره و خلال بادام را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • برای چیزی حدود 10 دقیقه مواد را مخلوط کنید تا رنگ سوهان عسلی کمی تیره شود و مواد غلیظ شوند.
  • بعد از گذشت ده دقیقه و غلیظ شدن مواد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد سوهان عسلی را سریع روی فویل آلومینیومی به ضخامت دلخواه پخش کنید.
  • در این مرحله خیلی سریع باید عمل کنید چون هنگاهی که مواد سوهات عسلی سرد شود قابل شکل دادن نیست.
  • بعد از پخش کردن مواد روی فویل، پودر پسته یا خلال پسته‌ها را هم روی آن بپاشید و بگذارید سوهان عسلی سفت شود.
  • بعد از خنک شدن سوهان عسلی، آن را به تکه‌های کوچکتر تقسیم کنید و درون ظرف سرو بچینید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!