شیرینی نخودچی (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

فوت و فن‌های دستور پخت شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی بسیار لطیف است و زمان پخت زیادی ندارد و ممکن است بسوزد. این شیرینی به همراه شیرینی نارگیلی، شیرینی گردویی و شیرینی نان برنجی از شیرینی‌های محبوب عید نوروز است. برای درست کردن این شیرینی بهتر است از سینی‌ فر که رنگ تیره دارد استفاده نکنید به این دلیل که سینی‌های رنگ تیره گرما را بیشتر به خود جذب می‌کنند. سینی‌های گالوانیزه و آلومینیومی برای درست کردن این شیرینی مناسب‌تر هستند. برای درست کردن این شیرینی حتما از روغن جامد یا روغن قنادی استفاده کنید.

کره و روغن مایع نمی‌توانند جایگزن روغن جامد در این دستور پخت باشند. برای انسجام بیشتر خمیر این شیرینی می‌توانید آن را دو الی 3 بار از چرخ گوشت رد کنید ولی دقت که چرخ گوشت باید کاملا تمیز باشد. قبل از درست کردن شیرینی حتما پودر قند و آرد نخودچی را جداگانه الک کنید و گلوله‌های درشت پودر قند و آرد را جدا کنید تا خمیر یکدستی داشته باشید.

اگر از روغن نیمه جامد استفاده می‌کنید ابتدا باید روغن را صاف کنید. یعنی روغن را ابتدا با حرارت غیر مستقیم آب کنید(روغن اصلا نباید به جوش بیاید، فقط آب شدن روغن کافیست به همین علت حتما باید به روش بن ماری روغن را آب کنید) و روغن آب شده را در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود. بعد از جامد شدن دوباره روغن می‌توانید از آن برای پخت نان نخودچی استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی

وقتی حرف از شیرینی نخودچی می‌شود همه ما یاد عید نوروز می‌افتیم. این شیرینی سنتی ایرانی متعلق به شهر قزوین است و به آن نان نخودچی هم گفته می‌شود. شیرینی نخودچی شیرینی‌هایی کوچک و خوش عطر و طعم هستند که با آرد نخودچی رو روغن جامد و پودر قند درست می‌شود.
  • زمان آماده سازی 1 ساعت
  • زمان پخت 20 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 20 دقیقه

 

مواد لازم

  • 100 گرم پودر قند
  • 200 گرم آرد نخودچی
  • 100 گرم روغن جامد یا روغن قنادی
  • ¼ قاشق چایخوری هل پودر شده
  • پودر پسته یا خلال پسته برای تزیین

دستور العمل‌

  • پودر قند و آرد نخودچی را قبل از شروع به کار حتما الک کنید.
  • در یک کاسه بزرگ پودر قند و روغن جامد را بریزید و با همزن برقی مخلوط کنید. حدود 4 الی 5 دقیقه باید مخلوط کردن با همزن را ادامه دهید.
  • هل پودر شده را با آرد نخودچی مخلوط کنید.
  • سپس آرد نخودچی الک شده را در چند مرحله به ترکیب پودر قند و روغن جامد اضافه کنید.
  • ابتدا مواد را با قاشق یا لیسک هم بزنید و بعد از اینکه یکدست شد شروع به ورز دادن با دست بکنید.
  • خمیر این شیرینی در ابتدا چسبنده است و بافتی منسجم ندارد ولی هرچه بیشتر خمیر را ورز بدهید حالت چسبندگی آن کمتر شده و منسجم و لطیف می‌شود.
  • وقتی که خمیر کاملا در وسط ظرف جمع شد و بافت منسجمی و لطیفی پیدا کرد خمیر آماده است.
  • یک تکه کوچک از خمیر را بردارید و به آن شکل بدهید اگر اطرف خمیر ترک خود باید همچنان خمیر را ورز بدهید.
  • بعد از آماده شدن خمیر، خمیر را درون یک تکه سلفون یا کیسه فریزر قرار بدهید و برای حداقل 6 ساعت در دمای محیط قرار دهید.
  • خمیر شیرینی نخودچی را باید حتما بعد از استراحت کردن ورز بدهید.
  • خمیر را روی یک صفحه شیرینی پزی سیلیکونی با وردنه باز کنید. برای راحتی کار می‌توانید یک لایه سلفون روی خمیر بیاندازید و بعد با وردنه خمیر را باز کنید تا خمیر به وردنه نچسبد.
  • ضخامت خمیر باز شد شیرینی نخودچی باید 1 سانتی‌متر باشد.
  • بعد از بازکردن خمیر با کاترهای کوچک شیرینی پزی خمیر را قالب بزنید و با چاقو یا پالت شیرینی‌ها را داخل سینی که کف آن کاغذ روغنی پهن کرده‌اید بچینید.
  • روی شیرینی‌ها کمی پودر پسته یا یک عدد خلال پسته بگذارید.
  • شیرینی‌ها را داخل فری که با دمای 160 درجه سانتیگراد از قبل گرم کردید قرار دهید.
  • زمان پخت این شیرینی حدود 15 الی بیست دقیقه است. زمانی که شیرینی‌ها کاملا طلایی شدند سینی را از فر بیرون بیاورید و بگذارید برای چند ساعت کاملا خنک شوند.
  • اگر قبل از خنک شدن شیرینی‌ها را از سینی جدا کنید، به دلیل بافت نرم این شیرینی ترک خواهند خورد.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!