شربت بار (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

فوت و فن‌های تهیه شربت بار

غلظت شربت‌ بار برای شیرینی‌هایی مثل زولبیا و بامیه باید بالا باشد، اگر شربت رقیق باشد زولبیا و بامیه خمیر خواهند شد. برای برخی از شیرینی‌ها از شربت بار گرم و برای برخی دیگر از شربت بار خنک شده استفاده می‌شود. حرارت شعله هنگام درست کردن شربت بار نباید زیاد باشد، زیاد بودن شعله باعث شکرک زدن شربت بار خواهد شد.

حداقل 15 دقیقه طول می‌کشد تا شربت به قوام لازم برسد و این زمان با توجه به جنس قابلمه و میزان حرارت ممکن است بیشتر بشود. برای هم زدن شربت بار فقط از قاشق چوبی استفاده کنید. کمی از شربت را روی انگشت‌تان بریزید. شربت هنگامی آماده است که باید بین دو انگشت حالت کشسانی داشته باشد. اضافه کردن گلوکز به شربت بار اختیاری است ولی باعث براق شدن کیک و شیرینی خواهد شد.

طرز تهیه شربت بار

شربت بار با جوشاندن و غلیظ شدن آب و شکر به دست می‌آید. معمولا برای شکرک نزدن این شربت از آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده می‌شود. برای اضافه کردن عطر و طعم به شربت هم از هل یا گلاب و زعفران استفاده می‌شود.
  • زمان آماده سازی 5 دقیقه
  • زمان پخت 20 دقیقه
  • زمان کل 25 دقیقه

 

مواد لازم

  • 2 پیمانه شکر
  • 1 پیمانه آب
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 1 قاشق غذاخوری گلوکز
  • 1 قاشق چایخوری زعفران دم کرده
  • ½ پیمانه گلاب

دستور العمل‌

  • شکر را درون یک قابلمه با کف و دیواره‌های ضخیم بریزید.
  • آب رو از کناره‌ها به شکر اضافه کنید تا کریستال‌های شکر از دیواره‌های قابلمه شسته شود.
  • با استفاده از یک قاشق چوبی خیلی آرام و بدون اینکه شکر به دیواره‌ها برخورد کند آب و شکر را هم بزنید.
  • سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر درون آب حل شود و شربت به جوش بیاید.
  • بعد از روشن کردن حرارت به هیچ عنوان مخلوط آب و شکر را هم نزنید چون با این کار باعث می‌شوید شربت سریع شکرک بزند!
  • بعد از حل شدن شکر و جوش آمدن شربت آبلیمو را اضافه کنید.
  • همچنین در هنگام کار یک کاسه کوچک آب جوش و براش آشپزخانه داشته باشید. براش را با آب خیس کنید و با آن دیواره‌های قابلمه را تمیز کنید. این کار باعث می‌شود کریستال‌های شکر که در هنگام جوش آمدن شربت به دیواره می‌چسبند از بین برود و شربت بار شکرک نزند.
  • پاک کردن دیواره قابلمه را باید چندین بار تا قوام آمدن شکر انجام بدهید.
  • سپس زعفران دم کرده و گلاب را به شربت اضافه کنید.
  • در مرحله بعد گلوکز را اضافه کنید. گلوکز باعث می‌شود شیرینی براق شود. اگر گلوکز در اختیار نداشتید می‌توانید آن را از لیست مواد حذف کنید.
  • بعد از گذشت 15 دقیقه کمی از شربت را با یک قاشق چوبی بردارید و قوام آن را تست کنید.
  • کمی از شربت را روی انگشت‌تان بریزید. شربت هنگامی آماده است که باید بین دو انگشت حالت کشسانی داشته باشد.
  • بعد از اینکه شربت به این قوام رسید، آماده است و می‌توانید آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود و برای انواع شیرینی‌ها استفاده کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!