فوتوفنهای تهیه آش شله قلمکار
بسیاری برای طبخ این آش ابتدا گوشت را به صورت جداگانه پخته و سپس آن را به صورت ریشریش درآورده و در 20 دقیقا پایانی پخت آن را به آش شله قلمکار اضافه میکنند.
بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. توجه داشته باشید که چند بار آب حبوبات را عوض کنید.
برای کش دار شدن اش، توصیه میکنیم گوشت همراه با سایر مواد باهم پخته شود و برای ریشریش شدن گوشت نیز میتوانید با هم زدن پیاپی و کوبیدن آن به هدف خود یعنی تهیه یک اش کش دار برسید.
حرارت این آش باید ملایم باشد و آرام آرام بپزد و مرتب هم می زنیم تا حالت کشدار پیدا کند و خوب جا بیفتد و پخته شود.
معمولاً این آش را با طعم تند مصرف می کنند، یعنی فلفل بیشتری می زنند.
اگر تمایل داشته باشید میتوانید به جای آب قلم از آب معمولی استفاده کنید.در این صورت مقدار چربی آن کتر بوده و برای افراد دارای کلسترول بالا مناسب تر است.
می توان در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه از سبزی خشک هم استفاده کرد که در آن صورت از ترخون و مرزه کمتری استفاده می کنیم، اگر از سبزی خشک استفاده می کنید سبزی ها را دو، سه ساعت در آب ولرم خیس کنید بعد آبکش کرده و استفاده کنید.
اگر حبوبات را قبلاً کامل له نکرده اید می توانید در اواخر پخت با گوشت کوب برقی چند دقیقه داخل ظرف آنها را بکوبید یا با گوشت کوب دستی روی حبوبات می کشیم تا کامل له شوند.
طرز تهیه آش شله قلمکار
- زمان آماده سازی 30 دقیقه
- زمان پخت 3 ساعت 30 دقیقه
- زمان کل 4 ساعت
- تعداد 10 نفر
مواد لازم
- 1.5 کیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
- 750 گرم نخود، لوبیا و عدس (مجموعا به صورت مساوی)
- 1 لیوان برنج
- 1 کیلوگرم گوشت سردست بدون استخوان
- 4 تا 5 قاشق سوپخوری قاشق سوپخوری پیار سرخ کرده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- 1 قاشق مرباخوری زردچوبه
دستور العمل
- حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. حبوبات را با گوشت و پیاز سرخ کرده و زردچوبه میگذاریم خوب بپزند.
- برنج را شسته و به حبوبات و گوشت اضافه میکنیم تا برنج نیز کاملا پخته شود. بعد از تمیز کردن و شستن سبزیجات آن را درون آش میریزیم و مرتب هم میزنیم تا آش کاملا جا بیافتد.
- حرارت گاز باید ملایم باشد تا آش شله قلمکار ته نگیرد. هنگامی که آش کاملا جا افتاد آن را در ظرف بکشید.
.
منبع:
.https://parsiday.com
.فودوتو | https://foodotto.com