نان خرمایی کرمانشاهی
مواد اصلی
مغز گردو ۱۵۰ گرم
تخم مرغ (زرده) برای تزیین شیرینی به مقدار لازم
خرما ۳۰۰ گرم
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۵ قاشق غذا خوری
ماست ۲ قاشق غذا خوری
کره ۲۲۰ گرم
آرد گندم ۳ لیوان
طرز تهیه
نان خرمایی کرمانشاهی
۱-کره را روی حرارت بخار قرار دهید تا آب شود ( روش بن ماری ) ، بکینگ پودر و ماست را مخلوط کنید سپس به کره آب شده اضافه نمایید ، پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و ۳ دقیقه ورز دهید ( فقط تا حدی ورز دهید که خمیر یکدست شود ).
۲-خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت ۲ ساعت کناری قرار دهید ؛ در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید سپس بهمراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید ( در صورت تمایل میتوانید ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین یا رازیانه اضافه کنید ).
۳-پس از ۲ ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید ( تمام شیرینی ها را به همین صورت اماده کنید ).
۴-نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با برس زرده تخم مرغ بمالید سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.
۵-پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این شیرینی ها بسیار ترد و شکننده میباشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
۶-میتوانید بسته به سلیقه تان انواع مدل های این شیرینی خوشمزه را آماده کنید ، در صورت تمایل میتوانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید و یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.
.
منبع: سرآشپز پاپیون | https://sarashpazpapion.com