باقلوا شعریه (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

باقلوا شعریه عربی که با نوعی رشته مخصوص به نام رشته پاکستانی و بدون احتیاج به فر تهیه می شود و به آن حلوای شعریه و یا باقلوای رشته ای نیز گفته می شود.

دسر عربی شعریه یک دسر مجلسی ساده است که پاکستانی ها هم در درست کردن آن تبحر خاصی دارند و یکی از مشهورترین دسرهای خوشمزه خاورمیانه ای است. این دسر مجلسی خوشمزه که با رشته های شعریه درست می شود معمولا به صورت باقلوا و حلوا و حتی کیک طبخ می شود و در کنار چای و قهوه یک دسر لذیذ و خوشمزه است. این روزها که به خاطر شیوع بیماری کرونا ویروس کووید ۱۹ همگی باید در خانه بمانیم تا زنجیره انتقال و ابتلا را بشکنیم بهترین فرصت است تا طرز تهیه دسرها و شیرینی ها و غذاهای مختلف را امتحان کنیم. در کشورهای عربی، ترکیه و البته پاکستان و تازگی ها در کشور خودمان ایران، این دسر خوشمزه سریع و آسان و کم هزینه برای ماه رمضان بسیار پرطرفدار است.

 

مواد لازم برای باقلوا شعریه عربی

  • رشته شعیریه 1 بسته
  • شیر عسلی ½ قوطی(بسته بندی)
  • مغزها(سلیقه ای) گردو،پسته،بادام 200 گرم
  • کره 50 گرم
  • پودر هل ¼ قاشق چایخوری
  • گلاب(اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران(اختیاری) 1 قاشق غذاخوری

 

مراحل پخت باقلوا شعریه

گام 1

ابتدا یک بسته رشته مخصوص شعیریه یا همان رشته عربی را قبل از باز کردن با کمک دست فشار دهید تا رشته ها شکسته و خرد شوند. هرچه رشته ها بیشتر خرد شوند بافت باقلوا رشته ای عربی بهتر می شود.

گام 2

سپس درون تابه ای کره را حرارت داده تا ذوب شود.

گام 3

حالا رشته ها را از بسته خارج کرده درون تابه بریزید و تفت دهید.

گام 4

زعفران دم کرده و پودر هل را به درون تابه اضافه کنید.

گام 5

مراقب باشید تا رشته ها نسوزند.

گام 6

فقط تا حدی تفت داده شوند که کمی تغییر رنگ داده و طلایی تر شوند (رنگ خود رشته ها تیره است).

گام 7

پس از گذشت حدود 10 دقیقه از تفت خوردن رشته ها و طعم گرفتن با کره و زعفران، حالا در این مرحله شیر عسلی را به درون تابه اضافه کنید.

گام 8

در دستور گفته شده که ½ مقدار شیر عسلی را اضافه کنید. اما میزان آن بنا به سلیقه شما می تواند متغیر باشد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، باقلوا شیرین تر شده و بافت نرم تری خواهد داشت.

گام 9

رشته ها را همراه با شیر عسلی کمی تفت دهید و به سرعت مخلوط کنید.

گام 10

در حین حرارت دادن شیر عسلی رقیق است، اما هرچه روی حرارت بماند به مرور سفت خواهد شد.

گام 11

بنابراین پس از اضافه کردن شیر عسلی، نباید زیاد روی شعله بماند. حدود 5 دقیقه کافی می باشد.

گام 12

گلاب را به مواد اضافه کنید هم بزنید تا طعم آن به خورد مواد برود.

گام 13

سپس زیر حرارت را خاموش کنید.

گام 14

با شعله خاموش مواد را تفت داده و هم بزنید تا رشته ها خوب و کامل آغشته به شیر عسلی شوند.

گام 15

یک برش فویل آلومینیومی را بر روی سطح صافی قرار دهید.

گام 16

آن را با کمی روغن یا کره چرب کنید.

گام 17

مواد رشته شعیریه را روی تمام سطح فویل پهن کنید.

گام 18

با کمک پشت قاشق آن را صاف کنید.

گام 19

حالا مغزها(ترکیب شده و یا انتخابی) روی رشته ها بریزید.

گام 20

سپس رشته ها را همراه با فویل رول کنید.

گام 21

رول بسته شده را درون یخچال برای مدت حداقل 5 ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد.

گام 22

پس از گذشت این زمان، باقلوا رولی را از یخچال خارج کرده، فویل را از آن جدا کرده و برش بزنید.

گام 23

باقلوا شعریه شما آماده است می توانید شهدی با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی زعفران، برای روی باقلوا تهیه کنید.

گام 24

پس از برش زدن شهد را رومال کرده و با مغزها تزئین کنید در این صورت باقلوا شعریه با شهد لذیذی خواهید داشت. این دسر لذیذ را می توانید در کنار چای نوش جان کرده و لذت ببرید.

.

نکات کلیدی در تهیه باقلوا شعریه

  1. اگر برای تهیه باقلوا شعریه عجله دارید می توانید آن را در فریزر قرار دهید.
  2. شیر عسل را می توانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
  3. باقلوا شعریه را تا یک هفته در ظرف دربسته می توانید نگهداری کنید.
  4. می توانید مواد باقلوا شعریه را کف ظرف پیرکس ریخته و مانند باقلوا لوزی برش بزنید.
  5. قبل از مصرف باقلوا شعریه آن را در دمای محیط گذاشته تا نرم شود.
  6. در بعضی دستورهای تهیه شعریه از گردوی خرد شده هم استفاده می‌شود.
  7. هر چه میزان شیرعسلی شعریه بیشتر باشد، نرم‌تر و شیرین‌تر می‌شود.
  8. معمولا این دسر را گرم هم سرو می‌کنند. می‌توانید آن را داخل ظرف وارمردار بریزید و با چای صرف کنید.

.
منبع: 

https://parsiday.com
https://www.nasim.news
https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!