وافل چیست؟
وافل یک نان شیرین و ترد است که از ریختن خمیر وافل بین دو قالب پنجره ای تهیه می شود که به آن وافل ساز می گویند. بلژیکیها وافل را بسیار دوست دارند و انواع مختلفی از آن را در مناسبتهای مختلف درست میکنند، به همین دلیل وافل به شیرینی بلژیکی معروف شده است. امروزه این شیرینی خوشمزه در منو صبحانه اکثر رستورانها دیده میشود و با عسل و سس شکلات و انواع میوه تازه سرو میشود.
وافل بلژیکی چیست؟
وافلهای بلژیکی شبیه به وافلهای کلاسیک هستند با دو تفاوت، دستگاه وافل ساز بلژیکی معمولا شیارهای عمیقتری دارد و در طرز تهیه وافل بلژیکی از خمیر مایه استفاده میشود. به خاطر داشته باشید که به دلیل تفاوت بافت پنکیک و وافل نمیتوانید از خمیر پنکیک برای تهیه وافل استفاده کنید.
نکات طرز تهیه وافل
بعد از آماده شدن وافل آن را از دستگاه خارج کنید. از کمی پودر قند و میوههای تازه خرد شده برای تزئین وافل استفاده کنید. برای مثال میتوانید از میوههایی همچون توت فرنگی، بلوبری، موز و هلو استفاده کنید. اگر قرار است وافلها را به عنوان دسر میل کنید، میتوانید از سس شکلات و خامه و بستنی هم استفاده کنید.
اگر اولین بار است که وافل درست میکنید حتما تنظیمات دستگاه را از روی دفترچه بخوانید و بررسی کنید. اگر خمیر وافل به قالب دستگاه میچسبد باید مقدار بیشتری روغن یا کره به آن اضافه کنید. خمیر وافل بسیار حساس است. این خمیر باید آنقدر نرم و روان باشد که به راحتی روی قالب وافل ساز پخش شود. ولی هم زدن بیش از حد خمیر وافل باعث میشود که آرد به گلوتن تبدیل شود که بافتی چسبنده ایجاد میکند و از پف کردن خمیر هم جلوگیری میکند.
طرز تهیه وافل
- زمان آماده سازی 15 دقیقه
- زمان پخت 10 دقیقه
- زمان کل 25 دقیقه
- تعداد 2 نفر
مواد لازم
- 1 پیمانه آرد
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- ¾ پیمانه شیر
- 5 قاشق غذاخوری کره آب شده یا روغن
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
دستور العمل
- دستگاه وافل ساز را روشن کنید تا گرم شود و به دمای مورد نظر برسد.
- در این مرحله باید مواد اولیه خشک را با هم ترکیب کنید. آرد، بیکینگ پودر، نمک و شکر را در کاسه بزرگی بریزید. اگر دوست دارید وافل خوب پف بکند میتوانید مواد خشک را قبل از مخلوط کردن الک بکنید.
- زرده و سفیده تخم مرغها را از هم جدا کنید و در دو ظرف جداگانه بریزید. از یک همزن برقی برای هم زدن سفیده تخم مرغ کمک بگیرید. آنقدر سفیده تخم مرغ را هم بزنید تا به شکل فوم دربیاید.
- بقیه مواد اولیه از جمله کره آب شده یا روغن و زرده تخم مرغ را در کاسهای دیگر هم بزنید. سپس شیر و عصاره وانیل را به مخلوط اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- مخلوط زرده تخم مرغ و شیر را به مواد خشک اضافه کنید و با یک همزن دستی خوب هم بزنید. دقت داشته باشید که لازم نیست این مخلوط کاملا یکدست باشد.
- سفیده تخم مرغ را به مواد وافل اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با یک قاشق هم بزنید.
- قالب دستگاه وافل ساز را با کمی روغن چرب کنید. با استفاده از یک ملاقه کمی از خمیر وافل را بردارید و درون قالب وافل ساز بریزید، اگر زیادتر یا کمتر از گنجایش وافل ساز درون آن خمیر بریزید، شکل وافل شما خوب از آب در نخواهد آمد.
- با توجه به تنظیمات وافل ساز و دمای آن 2 الی 5 دقیقه زمان لازم است که وافل به خوبی بپزد.
- بعد از آماده شدن وافل آن را از دستگاه خارج کنید. از کمی پودر قند و میوههای تازه خرد شده برای تزئین وافل استفاده کنید.
.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com