پای سیب (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

مواد داخل پای سیب 

برای درست کردن فیلینگ یا مواد داخل پای سیب می‌توانید از انواع سیب‌ها استفاده کنید. سیب‌ها را می‌توانید به شکل خام، پخته یا پوره شده استفاده کنید. همچنین برای خوش عطر کردن مواد پای سیب می‌توانید از دارچین و جوز هندی استفاده کنید.

 

طرز تهیه پای سیب فرانسوی

پای سیب یکی از محبوب‌ترین دسرها است. پای سیب فرانسوی با پای سیب معمولی تفاوت دارد. پای سیب فرانسوی به صورت وارونه درست می‌شود، یعنی سیب‌های کاراملی شده کف ظرف قرار می‌گیرند و بعد از پخت قالب را برمی‌گردانیم. همچنین پای سیب فرانسوی یک لایه کراست دارد.

 

نکات مهم در طرز تهیه پای سیب 

سعی کنید به جای شکر سفید از یک شکر کاملا طبیعی استفاده کنید، و یا تا حد امان میزان شکر استفاده شده در پای سیب خود را کاهش بدهید. معمولا شیرین کردن یک پای سیب به مقدار زیادی شکر نیاز ندارد، به خصوص اگر در پای سیب خود از تکه‌های سیب شیرین استفاده کنید. علاوه بر این، اگر از میزان کمتری شکر استفاده کنید، طعم پای سیب شما بیش از حد شیرین نمی‌شود و افرادی که دسرهای خیلی شیرین دوست ندارند هم می‌توانند از آن لذت ببرند.

اگر حس می‌کنید که طعم پای سیب به اندازه کافی شیرین نیست، می‌توانید نصف فنجان شکر دیگر نیز به آن اضافه کنید. حتما روی سطح فر (یعنی در زیر ظرف پای سیب) یک لایه فویل پهن کنید. چون زمانی که پای سیب در حال پخته شدن است، احتمال دارد که مواد آن کمی سر بروند. بدین ترتیب فر شما کثیف نمی‌شود. و دقت کنید برای اینکه خمیر پای سیب کمی تردتر بشود، آن را بیش از حد ورز ندهید.

 

طرز تهیه پای سیب

پای سیب یکی از محبوب‌ترین پای‌ها است که با دستور پخت‌های مختلفی درست می‌شود. پای سیب از دو خمیر یا کراست تشکیل شده که یکی زیر مواد داخل پای قرار می‌گیرد و یک لایه هم روی مواد قرار می‌گیرد. لایه روی پای سیب معمولا به صورت مشبک و طرح‌دار درست می‌شود تا ظاهر متفاوتی داشته باشد.
  • زمان آماده سازی 20 دقیقه
  • زمان پخت 1 ساعت
  • زمان کل 1 ساعت 20 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

 

مواد لازم

مواد لازم برای درست کردن خمیر پای سیب

  • 3 پیمانه آرد
  • 3 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 250 گرم کره
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1 پیمانه آب یا شیر

مواد داخل پای سیب

  • فنجان شکر سفید
  • فنجان شکر قهوه ای
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • 1 قاشق چایخوری پودر دارچین
  • ½ قاشق چایخوری جوز هندی
  • 3 قاشق غذاخوری آرد
  • 6 عدد سیب
  • 1 قاشق چایخوری آبلیمو

دستور العمل‌

  • در ابتدا فر را از قبل روشن کنید و درجه حرارت آن را روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا خوب گرم بشود.
  • در مرحله بعدی، آرد و نمک و کره و 3 قاشق شکر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. با استفاده از یک چنگال، کره را داخل آرد و نمک بریزید. این کار باعث می‌شود که گلوله‌های کوچکی در آرد درست بشوند. سپس به آرامی آب را به این ترکیب اضافه کنید.
  • سپس آنقدر این ترکیب را ورز بدهید تا یک توپ خمیری بزرگ و یکدست درست بشود. بعد این خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و دور یک قسمت آن پلاستیک بپیچید. خمیری که داخل پلاستیک پیچیدید را داخل یخچال قرار بدهید.
  • روی کانتر آشپزخانه کمی آرد بپاشید و شروع کنید به پهن کردن خمیر با استفاده از یک وردنه. سعی کنید خمیر پای سیب خود را طوری پهن کنید، که اندازه آن از قطر قالبی که قرار است پای را در آن بپزید، چیزی در حدود 5 سانتی متر بیشتر باشد.
  • خمیر را درون قالب قرار دهید و بعد قسمت‌هایی از خمیر که از قالب بیرون زده و اضافه هستند را جدا کنید.
  • سیب‌ها را به تکه‌های دراز و باریک تقسیم کنید، و یا آن‌ها را به شکل مکعب‌های 0.5 سانتی‌متری ببرید. بعد از اینکه این کار را انجام دادید، تکه‌های سیب را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و آن‌ها را با شکر قهوه‌ای، شکر سفید، نمک، آب لیمو، آرد، جوز هندی، و پودر دارچین مخلوط کنید.
  • کمی کره درون یک تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. وقتی کره آب شد، سیب و مواد مخلوط شده با آن را درون تابه بریزید و بگذارید سیب‌ها کمی روی حرارت نرم شوند. بعد از اینکه سیب‌ها نرم شدند و آب مواد گرفته شد تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید به دمای محیط برسد.
  • خمیر پای سیب که قبلا در یخچال قرار داده بودید را بیرون بیاورید و درست مثل قبل، آن را روی کانتر آشپزخانه که روی آن آرد پاشیدید پهن کنید.
  • بعد از اینکه خمیر پای سیب را پهن کردید، آن را به شکل تکه‌های باریک و بلند ببرید. حالا قالب پای سیب و تکه‌های سیب را از داخل یخچال بیرون بیاورید. سپس مواد را داخل قالب پای سیب بریزید.
  • در مرحله بعدی، تخم مرغ‌ها را هم بزنید. سپس با استفاده از یک براش آشپزی، تخم مرغ‌های زده شده را به لبه خمیر پای سیب بمالید. حالا روی مواد را با یک لایه دیگر خمیر پای سیب بپوشانید. در این مرحله باید تکه‌های خمیر پای سیب که در مراحل قبل بریدید را، روی پای سیب قرار بدهید و قسمت‌های اضافی آن‌ها را با استفاده از یک چاقو با احتیاط جدا کنید.
  • سپس سطح پای سیب را به کمی شیر یا تخم مرغ هم زده شده آغشته کنید.
  • در مرحله بعدی، پای سیب را برای مدت 15 دقیقه در فر با درجه حرارت 400 درجه فارنهایت (یا همان 200 درجه سانتی گراد) بپزید.
  • بعد از گذشت 15 دقیقه، درجه حرارت فر را روی 375 درجه فارنهایت (یا همان 190 درجه سانتی گراد) قرار داده، و اجازه بدهید که پای سیب برای مدت 45 دقیقه دیگر خوب پخته بشود.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!