حلوا هویج (طرز تهیه)

« راهنما و دانستنی‌ها »

حلوا هویج چیست؟

حلوا هویج در اصل مخصوص شهر ارومیه است که در مناسبت‌های مختلف برای پذیرایی سرو می‌شود.  حلوا هویج سنتی ارومیه را بدون آرد و با شیره انگور و مغز گردو تهیه درست می‌کنند.

 

نکات طرز تهیه حلوا هویج

می‌توان برای تهیه حلوای هویج از شیر به جای آب استفاده کرد. هویج این حلوا نباید رنده شود و حتما آن را با غذاساز یا همزن به شکل پوره دربیاورید تا بهترین نتیجه را بگیرید. هرچقدر مقدار هویجی که در حلوا استفاده کردیم به نسبت آرد بیشتر باشد، حلوا خوش طعم‌تر خواهد شد.

از حلوا هویج می‌توان برای تزیین حلوای معمولی و تیره رنگ استفاده کرد و با آن روی حلوا شکوفه زد. این حلوا را می‌توانید به شکل قالبی سرو کنید تا در کپسول‌های مافین با قیف و ماسوره بریزید. برای حلوای هویج نباید خیلی حلوا را تفت دهید چون آرد هر چه بیشتر تفت بخورد رنگش تیره‌تر می‌شود و بهتر است رنگ حلوای هویج روشن باشد.

طرز تهیه حلوا هویج

حلوا یکی از شیرینی‌های سنتی ایران است که در مناطق مختلف ایران دستور پخت‌های متفاوتی هم دارد. پایه اصلی حلوا، شکر، آرد و روغن است و با ترکیب مواد متفاوت حلواهای متنوع و خوشمزه‌ای پخته می‌شود.
  • زمان آماده سازی 10 دقیقه
  • زمان پخت 40 دقیقه
  • زمان کل 50 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

 

مواد لازم

  • 500 گرم هویج
  • 1 لیوان آرد
  • 1 لیوان شکر
  • ½ لیوان گلاب
  • ½ لیوان روغن مایع
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • ½ لیوان آب
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل

دستور العمل‌

  • ابتدا پوست هویج‌ها را بگیرید و آن‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید.
  • هویج‌ها را با کمی آب بپزید تا کاملا نرم شوند.
  • هویج‌ها را بعد از پخت داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید.
  • نصف لیوان آب، نصف لیوان گلاب و شکر را هم اضافه کنید و با غذاساز کاملا هویج‌ها را پوره کنید.
  • در مرحله بعد هویج‌های پوره شده را در یک قابلمه بریزید و هل و زعفران دم کرده را نیز اضافه کنید.
  • قابلمه را روی حرارت بگذارید و مواد را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.
  • همین که هویج‌ها شروع به جوشیدن کرد و شکر کاملا در آن حل شد، حرارت را خاموش کنید.
  • آرد را در یک ماهیتابه روی حرارت تفت دهید تا خامی آن گرفته شود ولی دقت داشته باشید که رنگ آرد نباید تغییر کند.
  • بعد از حرارت دادن آرد، روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
  • بعد از یکدست شدن آرد، مخلوط هویج پوره شده را به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم بزنید.
  • این کار را آنقدر ادامه دهید تا حلوا از ظرف جدا شود و بافتی منسجم پیدا کند.
  • بعد از اینکه حلوا دیگر به ظرف نچسبید و منسجم شد، تابه را به چپ و راست تکان دهید تا حلوا به روغن بیوفتد.
  • حلوا را در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته تزیین کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com

error: Alert: Content selection is disabled!!